magdireceptek

Csicsókás fokhagymakrémleves

Igazi betegség-űző leves.

Hozzávalók:

Hozzávalók:

4 db közepes csicsóka
2 fej fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
10 dkg kesudió
víz (amennyit felvesz)
só- ízlés szerint
ételízesítő mix – ízlés szerint
 1 kisebb csokor petrezselyem
Elkészítés:
Kevés vízen és az olajon megpároljuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a csicsókát, megsózzuk, közben kesudiótejfölt készítünk: kesudiót vízzel, olívaolajjal, sóval és citromlével krémesre turmixoljuk. Beleöntjük a levesbe és együtt összeturmixolunk mindent. Még összefőzzük, és petrezselyemmel, snidlinggel megszórva, pirított kenyérkockával tálaljuk. 
(Igaz, mi most kihagytuk ezeket:-) 

Ezeket olvastad már?

Spárgakrémleves

Szeretjük a spárgát. Sajnos mivel fás volt, és sokat ki kellett vágni belőle, nem mutatott jól; levest készítettem.   Megpároltam...

Kapros bundás tökkarikák

Nagyon finom, már a kertből szedett, zsenge tökből készítettem. Tulajdonképp rántott tök, csak nem szedtem ki a belsejét, mert olyan...

Vega főzőpályázat

Mi sajnos aznap épp Lengyelországba indulunk pár napra, így nem tudunk részt venni 🙁  De ha valakit érdekel, nevezzen: Ha...