magdireceptek

Csicsókás fokhagymakrémleves

Igazi betegség-űző leves.

Hozzávalók:

Hozzávalók:

4 db közepes csicsóka
2 fej fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
10 dkg kesudió
víz (amennyit felvesz)
só- ízlés szerint
ételízesítő mix – ízlés szerint
 1 kisebb csokor petrezselyem
Elkészítés:
Kevés vízen és az olajon megpároljuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a csicsókát, megsózzuk, közben kesudiótejfölt készítünk: kesudiót vízzel, olívaolajjal, sóval és citromlével krémesre turmixoljuk. Beleöntjük a levesbe és együtt összeturmixolunk mindent. Még összefőzzük, és petrezselyemmel, snidlinggel megszórva, pirított kenyérkockával tálaljuk. 
(Igaz, mi most kihagytuk ezeket:-) 

Ezeket olvastad már?

Forró almás-datolyás palacsinta

Nagyon finom palacsinta. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg finomliszt5 dkg zabpehelyliszt8 dkg kukoricalisztcsipet só1 liter víz4 ek. 100% extra szűz olívaolaj ...

Szilvalekváros (diós, mákos) kifli

Hagyományos téli, karácsonyi sütemény, „új köntösben”. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg teljes őrlésű liszt40 dkg finomliszt10 dkg durumliszt20 dkg lágy (megolvasztott)...