magdireceptek

Gyömbéres sárgarépa krémleves

A környezetünkben sokan köhögnek vagy betegek, így szerintem tavasszal is megállja a helyét ez a gyömbérrel dúsított krémleves.

Hozzávalók:

50 dkg sárgarépa

1 közepes édesburgonya

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

kb 1,5×1,5 cm-es gyömbér

1 ek. olaj

szerecsendió, szegfűbors, barna cukor, sörélesztőpehely, csilipehely, só – ízlés szerint

1 ek. citromlé

1 l víz

2 dl növényi főzőtejszín

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk, majd az olaj és 2-3 ek. víz keverékén megpároljuk a hagymákat. Ehhez hozzáadjuk a répát és az édesburgonyát. Ízesítjük, felengedjük a víz felével és hozzáadjuk a leveskockákat. Fedő alatt puhára pároljuk. Ekkor a főzőtejszínnel dúsítjuk, hozzáadjuk a felaprított gyömbért, majd annyi vízzel felengedjük, amennyire hígítani szeretnénk. Összeturmixoljuk. Még szükséges szerint ízesítjük és tálalhatjuk is.

Ezeket olvastad már?