magdireceptek

„Mexikói céklasaláta”

Maradt egy kis céklánk, ill. mexikói zöldséget nem tettem vissza -fasírtot készítettem egy adagból- a mélyhűtőbe, így ezt készítettem el salátaként, természetesen metélőhagymával! 🙂 

Hozzávalók:

15 dkg mexikói zöldségkeverék 
2 közepes cékla
15 dkg metélőhagymás tofu (sajnos a képről lemaradt)
1 csokor metélőhagyma
6-7 ek. 100 %extra szűz olívaolaj  
2-3 ek. víz 
2 gerezd fokhagyma
só-ízlés szerint
citromlé-ízlés szerint
2-3 tk. szárított petrezselyem

Elkészítés:

A mexikói keveréket sós vízben megfőzzük. A céklát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és olívaolajjal kikent tepsiben kisütjük. Amikor minden kihűlt, egy nagy tálban összekeverjük. Az öntetet elkészítjük: az olajat elkeverjük az összetört fokhagymával, petrezselyemmel és az apróra vágott metélőhagymával. Tálalás előtt kb. 15-20 perccel a salátára öntjük, majd összekeverve tálaljuk.
TIPP: gazdagíthatjuk tofuval, finom lesz tőle.

Ezeket olvastad már?

Körtés karobos kevert (vegán)

Egyszerű, gyors, finom és egészséges Kell ennél több? 🙂  Hozzávalók: 4 körte1/2 bögre durumliszt 1/2 bögre finomliszt3 ek. karob 1 csomag foszfátmentes sütőpor1 bögre...

Növényi majonézes burgonyasaláta

Nagyon finom saláta téli hideg napokon. 🙂 Hozzávalók: 1/2 kg krumpliújhagymasó—2 marék napraforgómagkb. 8-10 szem kesudió2 gerezd fokhagyma1 ek. citromlé2...

Fagyi és smoothie szezON

Végre itt a jó idő, egyre többet iszunk itthon zöldturmixot, friss zöldekből és ezzel egy időben ürítjük a mélyhűtőládánkat, hogy...