magdireceptek

Medvehagymás-újhagymás burgonyakrokett

Ez ma a holnapi ebédre készített főzelék mellé készült.

Hozzávalók:

4 db közepes krumpli
3-4 levél medvehagyma
2 póréhagyma zöldje
4 ek. liszt (fele finomliszt, fele teljes kiőrlésű liszt)

3 ek. lenmagpehely
kb. 1 dl víz

Elkészítés:

Legelőször a lenmagpelyhet beáztattam vízbe. A krumpli héjastul megfőztem (ez a mai ebédünkhöz készült:), majd kihűtöttem, meghámoztam, összetörtem. A lisztet, sót, nagyon apróra vágott hagymákat belekevertem. A nyákos lenmagpelyhet belekevertem, ez fogta össze. Olajozott tepsibe tettem, kevés olajjal meglocsoltam és közepes lángon, többször forgatva megsütöttem. Zöldbabfőzelék mellé fogyasztjuk majd.

Ezeket olvastad már?

Kapros grill és házi ketchup

Egyszerű tipp csak a grillezéshez: szórjunk a zöldségekhez kaprot, nem fogjuk megbánni :-). A kaprot a legvégén adjuk hozzá, mert...