magdireceptek

Medvehagymás-újhagymás burgonyakrokett

Ez ma a holnapi ebédre készített főzelék mellé készült.

Hozzávalók:

4 db közepes krumpli
3-4 levél medvehagyma
2 póréhagyma zöldje
4 ek. liszt (fele finomliszt, fele teljes kiőrlésű liszt)

3 ek. lenmagpehely
kb. 1 dl víz

Elkészítés:

Legelőször a lenmagpelyhet beáztattam vízbe. A krumpli héjastul megfőztem (ez a mai ebédünkhöz készült:), majd kihűtöttem, meghámoztam, összetörtem. A lisztet, sót, nagyon apróra vágott hagymákat belekevertem. A nyákos lenmagpelyhet belekevertem, ez fogta össze. Olajozott tepsibe tettem, kevés olajjal meglocsoltam és közepes lángon, többször forgatva megsütöttem. Zöldbabfőzelék mellé fogyasztjuk majd.

Ezeket olvastad már?

Vegán májkrém: napraforgóból

Ezt a pástétomot egyszerűen nem lehet abbahagyni. Tegnap kaptam meg a receptet, ma már el is készítettem. Hozzávalók: 1 nagy...

Karfiolpástétom

Ma töltött paprikát készítettem. Mivel ennek a receptje már olvasható a blogon, így ezt nem írom le újra. De maradt...

Vegán májkrém

Nagyon finom pástétom, mindenképp érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 2 dkg szezámmag2 dkg lenmag2 dkg tökmag4 dkg napraforgómag4dkg apró szemű zabpehely1 fej...