magdireceptek

Mentás vöröslencse krémleves

Hozzávalók:

270 g vöröslencse

1 leveskocka

1 nagy fej vöröshagyma

3-4 ek. olaj

1 ek. liszt

2 ek. menta

1 kis konzerv paradicsompüré

Elkészítés:

A vöröslencsét megmossuk és egy főzőedénybe tesszük a leveskockával, sóval, a feldarabolt vöröshagymával, amit bő vízzel felöntünk és elkezdjük főzni. Egy másik edényben rántást készítünk. Az olajon a lisztet pirítani kezdjük, majd hozzákeverjük a mentát, amivel csak egy-két kavarásnyi ideig pirítjuk, végül lehúzzuk a tűzről és egy kis konzervnyi paradicsompürét keverünk hozzá. Ha a levesünk megfőtt, akkor hozzáöntjük szitán keresztül a rántást és ha szükséges még teszünk bele sót vagy vizet és összeturmixoljuk az egészet.

Tálaláskor megszórjuk friss zöldfűszerrel, és pirított mandula-mogyoródarabokkal.

Ezeket olvastad már?

Mustáros-füstölt tofus batyu

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...

Vegán főzőkör

vega_pokemontrainer4000

Mindenkit, aki Debrecenben vagy ahhoz közel lakik, szeretettel látunk a mai első alkalmon. Már sülnek a lángosok, kenyerek, hamburger zsemlék...