Nem is annyira recept, inkább tipp az alábbi finomság.
Hozzávalók:
2 dl átmosott köles
6 – 7 dl Alpro vaníliás szójatej
1 csipet só
10 dkg xilit (nyírfacukor)
3 tk. kardamom
1/2 citrom héja
2 ek. őrölt szezámmag
—
4 dl Alpro natúr szójajoghurt
1/2 kg meggy vagy cseresznye
1 ek. vaníliaesszencia (opcionális)
Elkészítés:
A kölest szűrőbe tesszük és átmossuk, eközben felforraljuk a szójatejet. Ebbe beletesszük a kölest, és fedő alatt puhára főzzük, a végén ízesítjük nyírfacukorral, kardamommal, citromhéjjal, és hozzáadjuk a megdarált szezámmagot, amely sok-sok kálciumot tartalmaz, ezért csempésztem bele. Amíg fő, kimagozzuk a meggyeket, előkészítjük a szójajoghurtot,majd mindent rétegesen megrakunk: köles, joghurt, gyümölcsök, és ismét köles, joghurt, gyümölcs. A legvégén meglocsoljuk a vaníliaesszenciával.