magdireceptek

Meggyes-körtés lepény – kereken :)

Mai, „5 órai vendégeinknek” is szerettem volna a tea mellé egy kis finomságot adni. A mélyhűtőnkben sok magozott meggy van, ill. raktam el befőttként is, így ha sietni kell, és a nyár ízére vágyom, akkor egy kis meggyet használok 🙂 Így született meg ez a sütemény, amelyet nem kockára, hanem pogácsa szaggatóval vágtam. Ettől lett különleges, ill. a karobtól, amit a tésztájába tettem + attól, hogy csak rétesliszt került bele, ettől omlósabb. 🙂 

Íme, a recept:

Hozzávalók:

Kb. 1 dl olaj,
10 dkg rétesliszt,
10 dkg zabpehelyliszt,
1/2 sütőpor,
10 dkg cukor,
1 kicsi Yoja szójajoghurt,
kis búzacsíra,
citromhéj,
kb. fél kiló magozott megy(befőtt),
kb. negyed kiló körte(befőtt)
kis karobpor

A sütemény összetevőit összedolgoztam, majd a tésztát olajozott, lisztezett tepsibe öntöttem. Rászórtam a meggyet és körtét, és előbb kb. 160, később kb. 120 fokon kb. 20-30 percig sütöttem. Sütés közben egy kis barnacukrot daráltam kávédarálón (=porcukor, így egészségesebb és lényegesen olcsóbb), a porcukorba is kevertem egy kis karobot. Miután kivettem, kis várakozás után pogácsa szaggatóval vágtam ki. A kimaradt részeket eltettem férjemnek, ha hazaérkezik. 🙂 De megyek, mert hamarosan itt vannak a vendégek 🙂 

Ezeket olvastad már?

Almás-mézes krémes

Hozzávalók: 25 dkg liszt8 dkg méz4 dkg kókuszolaj10 dkg nyírfacukor8 dkg zabpehelyliszt1/2 tk. szódabikarbóna1 citrom héja1 marék darált mandulakb. 1...

Díjat kaptam…

Két díjat is kaptam, csak nem volt időm feltenni. Íme, az első, amelyet Judittól kaptam. Köszönöm!Akiknek most továbbadom – egyelőre:...

LÉT-REFORM édes-töltött kiflik

Nálunk ma is  egész nap esett az eső. Ilyenkor jólesik egy kis „télies csemege”. Ilyenek a LÉT-REFORM most bemutatott termékei:...