magdireceptek

Medvehagymás, fekete szezámos, agavé szirupos saláta

Könnyed saláta, estékre vagy tartalmas főétel mellé, mi pl. tepsis burgonyával ettük.

Hozzávalók:

1 kígyóuborka
1 pritaminpaprika
5-6 levél medvehagyma
4 ek. olívaolaj
2 ek. fekete szezámmag
10 dkg Violife  növényi sajt, füstölt
himalaya só – ízlés szerint
1/2 citrom leve
2-3 tk. agavé szirup

kesudió tejföl : 
10 dkg kesudió
20 dkg natúr tofu
1/2 dl bio citromlé
2 ek. olívaolaj
2 ek. sörélesztőpehely
Elkészítés:

Az uborkát és paprikát megmossuk, felkockázzuk. A medvehagymát megmossuk és felvágjuk. A növényi sajtot is felkockázzuk. Egy tálba tesszük, majd elkészítjük az öntetet: az olívaolajt összekeverjük a  citromlével, sózzuk, majd hozzáadjuk az agavé szirupot. Ráöntjük a salátára, megszórjuk szezámmaggal. Tálalás előtt meglocsolhatjuk kesudiótejöllel (melyhez az alapanyagokat erősen turmixoljuk össze). 

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsó-kelkáposzta egytál

vega_pokemontrainer4000

Furcsa párosítás, de így legalább lecsúszott a kelkáposzta a gyerekeknek is 😉 Hozzávalók: 40 dkg sárgaborsó 5 gerezd fokhagyma 1...

Mézes almás pite (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Ez a piterecept úgy alakult, hogy elfogyott itthon a nyírfacukor (nov. 1-én), mézünk pedig volt itthon, így azzal pótoltam. Hozzávalók:...