magdireceptek

Törökmogyorós-marcipános zabkeksz

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb, egészséges édesség. 🙂

Hozzávalók:

10 dkg marcipánmassza nádcukorral
35 dkg zabpehely
25 dkg finomliszt
2 ek. foszfátmentes sütőpor
1 marék mazsola
1 marék törökmogyoró
3 dl olívaolaj
2 ek. karob
2 alma
1 citrom héja
2 ek. méz
15 dkg kókuszvirág cukor

Elkészítés:

A lisztet, a kókuszvirág cukrot, a foszfátmentes sütőport és a zabpelyhet és a karobot összekeverjük. Majd hozzáadjuk a mazsolát, a durvára vágott mogyorót, az olívaolajat, mézet, a két lereszelt almát, citromhéjat. Alaposan összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk, közepükbe teszünk a marcipánmasszából, majd olajjal, liszttel kikent tepsibe teszünk. Mindegyik tetejébe helyezünk egy-egy mogyorót. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsó fasírt

Annyi minden újdonság készült a héten (vegán mákos piskóta kölestúrós-sütőtökös krémmel, őszi sütőtök-céklafasírt), de nem volt idő lefotózni. Kép nélkül...

LÉT-REFORM sütemények

Két üdítően könnyű süteményt szeretnék bemutatni. Nagy, nyári melegben mindkettő finom lehet. Mindkettő candida diétában is fogyasztható, szódabikarbónával készített, és...

Vegán áfonyás muffin

Hozzávalók: 30 dkg tönkölybúza liszt (lehet 15-15 dkg tönkölybúza/teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt) 12 dkg barna cukor/nyírfacukor/gyümölcscukor 2 ek. foszfátmentes sütőpor...