magdireceptek

Vegán kakaós (karobos) piskóta

Gyors, finom süti, ami sokszor kihúzott már a pácból. 🙂

Hozzávalók:

35 dkg liszt (lehet harmada teljesÅ‘rlésű vagy tönköly)
1 csomag (vagy kb 12 g) foszfátmentes sütÅ‘por
0,5 dl növényi tej
4 ek. cukrozatlan kakaópor (karobpor)
20 dkg eritrit
—
mandulaszeletek
—
lekvár, vaníliapuding, tejszín….

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet. alaposan összedolgozzuk, és 180 fokon kb 25-30 perc alatt kikeverjük. Mi most Fannival feleztük az adagot, mert lapos sütihez volt kedvünk. De finom félbevágva, megkenve házi nutellával, diókrémmel vagy lekvárral 

Ezeket olvastad már?

Variációk káposztára. Káposztás sztrapacska

vega_pokemontrainer4000

Ismét káposzta…Lassan adagolom…:) Ezt a receptet egy kedves berceli ismerÅ‘sömtÅ‘l, GyörgyitÅ‘l tanultam. Sztrapacskát egyébként is szoktam (ritkán) készíteni, de káposztával...

Piros pesto

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók:  1 piros húsú kaliforniai  paprika 5 dkg kesudió 2 érett paradicsom  5 dkg bazsalikomlevél v. 3-4 tk. morzsolt bazsalikom...