magdireceptek

Marcipános-sárgabarackos zabkása

Ez valami fantasztikus volt, mindenképp érdemes kipróbálni, aki szereti az édes reggelit, annak akkor, aki nem, annak ebéd utánra, estére. 🙂 

Hozzávalók:

4 dl vaníliás szójatej 
5 dkg jumbo mazsola
2 dl apró szemű zabpehely
6 szem sárgabarack
5-6 ek. nyírfacukor
Marcipánmassza

Elkészítés:

A vaníliás szójatejet feltesszük főni és amikor forr, beleöntjük a zabpelyhet és a mazsolát. Puhulásig főzzük, ekkor ízesítjük nyírfacukorral és citromhéjjal. Tálaláskor bőséggel karikázunk rá a marcipánrúdból és szórunk rá sárgabarackot is. Egyszerű és nagyszerű. 🙂

Ezeket olvastad már?

Rizs – ahogy a gyerekek szeretik

vega_pokemontrainer4000

Nálunk a natúr, főtt rizs és mellé egy rántott zöldség nem tartozik a kedvenc ételek közé – a gyerekeknél. A...

Finomfőzelék – kicsit másképp

vega_pokemontrainer4000

A pénteki finomfőzelék azért is volt más, mert friss, új (békés megyei) borsóból és répából készült, illetve kukoricatejjel habartam, a...

Zeller-karalábé raguleves

vega_pokemontrainer4000

Hétvégén kaptunk apósoméktól finom zellert és karalábét a békés megyei kertből (a karalábé a fólia alól került hozzánk:).  Így ma...