magdireceptek

Aszalt paradicsomos, napraforgós tofupástétom

Ehhez hasonló pástétomot már készítettem, ill. az eredeti receptet A tél ízei könyvben jelentettük meg (ami még korlátozott számban kapható, a blogra hivatkozva -szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu címre írva – akciós, 1300 Ft-os áron:-) Visszatérve a pástétomra:

Hozzávalók:

1 pritaminpaprikás tofu
10 db aszalt paradicsom
1/2-1 ek. extra szűz olívaolaj 
só-ízlés szerinte
4 gerezd fokhagyma
2 ek. bazsalikom
1 nagy marék napraforgó
kevés víz

Elkészítés:

Egy magas falú tálba belekockázzuk a tofut, majd az aszalt paradicsomot is. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott fokhagymát,  az előzőleg kávédarálón megdarált napraforgómagot és az olajat, ill. 2-3 ek. vizet. Az egészet botmixerrel krémesre zúzzuk. Ezután adjuk hozzá a friss bazsalikomot (4-5 levéllel), vagy 2 ek. szárítottat. Nagyon finom pástétom, más ízesítésű tofuval is elkészíthető.

Ezeket olvastad már?

Édes kis (mandulás-aszalt barackos) semmiség

A múltkor bemutatott keksz után egy újabb ajánló: tej-tojásmentes, mézes keksz a 2004 Rena Kft. jóvoltából….Kicsit felturbózva. 🙂  Hozzávalók: 10...

Forró almás-datolyás palacsinta

Nagyon finom palacsinta. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg finomliszt5 dkg zabpehelyliszt8 dkg kukoricalisztcsipet só1 liter víz4 ek. 100% extra szűz olívaolaj ...