Ma készült ez a csemege, miután kaptunk ajándékba egy-két kg szilvát.
Hozzávalók:
60 dkg liszt (40-20 %-ban a fehér-teljes kiőrlésű),
2,5 dkg élesztő,
1,5 dl víz,
0,5 dl olaj,
méz.
1-1,5 kg szilva, kis morzsa, cukor, karobpor, mandula.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, mézes lisztes vízben felfuttatom, közben összekeverem a tészta alapanyagait, jól bedagasztom, és hagyom kb. 1 órát kelni. Közben a szilvát kimagvalom, becukrozom, karobbal meghintem.
Majd a tésztát 2 fele veszem, kinyújtom, a közepére ráteszem a szilva felét, a két szélé bevagdosom (hosszú csíkokra), és ezeket a csíkokat felhajtogatom. Sütőpapíros tepsibe teszem, és még egy kevés kelesztés után megkenem sárgabaracklekvárral (direkt tettem el turmixolt, folyékonyabbat is), ez amolyan mázat képezett rajta + szép színt adott neki. Majd manduladarabokat vágok rá,cukorral megszórom, és kb. 20-30 perc alatt kisütöm. Nagyon finom 🙂 Legközelebb cukor nélkül, zöldséges töltelékkel készítem majd 🙂