magdireceptek

Könnyű citromos nyári sütemény

Hozzávalók:

25 dkg liszt (fele tönköly liszt, fele finomliszt, vagy fele teljes őrlésű, fele finomliszt)
2,5 dl Alpro vaníliás szójatej / növényi tej
10 dkg nyírfacukor
1,2 dl 100% extraszűz olívaolaj
2 ek. foszfátmentes sütőpor /sütőpor
2 tk. vaníliapor
2 citrom leve
1 citrom héja

Elkészítés:

Előbb a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd ehhez hozzáöntjük az olívaolajat és a szójatejet (tejet), a citromlevet és végül belereszeljük a citromhéjat. Alaposan összekeverjük, majd minikuglóf-vagy muffinformákba téve előre melegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt kisütjük. 

TIPP: tölthetjük házi sütésálló lekvárral vagy nutellával is (sütés előtt rakjunk a tészta közepére 1-1 kanál tölteléket, majd ismét tésztát, és így süssük ki), vagy lelocsolhatjuk citromos pudinggal (vaníliapuding+citromlé), esetleg lekvárral. De frissen önmagában is finom.

Ezeket olvastad már?

„Kisült-e már a kalácsom”?

vega_pokemontrainer4000

Ma a megmaradt frankfurti leves utánra rendhagyó krumplis tésztát készítettem: tettem bele sült sütőtököt is. A krumpli: tök arány 4:1...

Finomfőzelék tofutejföllel

vega_pokemontrainer4000

Finomfőzeléket már régóta tervezek készíteni, nagyon szeretjük, és mivel maradt egy raklapnyi fasírtunk, ahhoz való főzelékre volt szükség, kapóra jött...

Spárgakrémleves

vega_pokemontrainer4000

Szeretjük a spárgát. Sajnos mivel fás volt, és sokat ki kellett vágni belőle, nem mutatott jól; levest készítettem.   Megpároltam...