magdireceptek

Könnyű citromos nyári sütemény

Hozzávalók:

25 dkg liszt (fele tönköly liszt, fele finomliszt, vagy fele teljes őrlésű, fele finomliszt)
2,5 dl Alpro vaníliás szójatej / növényi tej
10 dkg nyírfacukor
1,2 dl 100% extraszűz olívaolaj
2 ek. foszfátmentes sütőpor /sütőpor
2 tk. vaníliapor
2 citrom leve
1 citrom héja

Elkészítés:

Előbb a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd ehhez hozzáöntjük az olívaolajat és a szójatejet (tejet), a citromlevet és végül belereszeljük a citromhéjat. Alaposan összekeverjük, majd minikuglóf-vagy muffinformákba téve előre melegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt kisütjük. 

TIPP: tölthetjük házi sütésálló lekvárral vagy nutellával is (sütés előtt rakjunk a tészta közepére 1-1 kanál tölteléket, majd ismét tésztát, és így süssük ki), vagy lelocsolhatjuk citromos pudinggal (vaníliapuding+citromlé), esetleg lekvárral. De frissen önmagában is finom.

Ezeket olvastad már?

Egy kis szín az asztalon…

vega_pokemontrainer4000

Olyan jó télen élénk színű ebédet főzni :). A sütőtök krémleves elkészítése közben készült el ez a tészta. Kifőztem a...

Vegán isler

vega_pokemontrainer4000

Egyik kedvenc édességem az isler, és most elkészítettem vegánul. Nagyon finom. Főzőkörön mutattuk be egyébként, még a tavalyi évben ezt...