magdireceptek

Mandulás patkó

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
15 dkg zabpehelyliszt 
10 dkg mandula
8 dkg kókuszzsír
1 csipet só
15 dkg aranybarna nádcukor
1 tk. foszfátmentes sütőpor


6 evőkanál víz
3 evőkanál karobpor
3 evőkanál növényi tejpor
2 evőkanál kókuszolaj
3-4 evőkanál méz / szirup 
3-4 evőkanál víz

Elkészítés:


A megolvasztott kókuszzsírt kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk sütőport, a liszteket, a darált mandulát, és összegyúrjuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük. Majd ujjnyi rudakat sodorunk a tésztából, és patkó alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kisütjük. Eközben elkészítjük az „öntetet”: alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Legvégül a patkók végeit az öntetbe mártogatjuk. 


Ezeket olvastad már?

Meggyes-körtés lepény – kereken :)

Mai, „5 órai vendégeinknek” is szerettem volna a tea mellé egy kis finomságot adni. A mélyhűtőnkben sok magozott meggy van,...

Ünnepi Goody-foody

Nagyon finom lehet az ünnepi asztalra, de azt követően is. Mi ma ettünk, kevés zöldséges barna bulgurral. Hozzávalók: 1 csomag...

Mediterrán szejtánsült

Azért szeretjük a búzahúst, mert a szánk íze szerint alakítható. Mivel múltkor főzőkörre készítettem egy nagy adaggal, eltettem -bepácolva- egy...