Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
15 dkg zabpehelyliszt
10 dkg mandula
8 dkg kókuszzsír
1 csipet só
15 dkg aranybarna nádcukor
1 tk. foszfátmentes sütőpor
—
6 evőkanál víz
3 evőkanál karobpor
3 evőkanál növényi tejpor
2 evőkanál kókuszolaj
3-4 evőkanál méz / szirup
3-4 evőkanál víz
Elkészítés:
A megolvasztott kókuszzsírt kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk sütőport, a liszteket, a darált mandulát, és összegyúrjuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük. Majd ujjnyi rudakat sodorunk a tésztából, és patkó alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kisütjük. Eközben elkészítjük az „öntetet”: alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Legvégül a patkók végeit az öntetbe mártogatjuk.