magdireceptek

Őszibarackos gombóc vaníliaöntettel

Hozzávalók:

8 szem burgonya
kb 200-300 dkg liszt
2 ek. olaj
kevés só

fahéj, eritrit (barnacukor, stevia stb.), barack/szilva/meggy/eper
8 ek. zsemlemorzsa


1 vaníliapuding
1/2 l növényi tej
vaníliás cukor (én xiliteset használok)

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Amikor teljesen kihűlt, összetörjük, hozzáadjuk az olajat és a lisztet, ez utóbbiból annyit, hogy lágy, de nem ragadós tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, felkockázzuk és az előre beédesített, fahéjjal megszólt barackdarabokat beletesszük, összegombócozzuk és forrásban lévő vízbe téve kifőzzük. Amikor feljön a felszínre, utána kb 5 perc múlva lesz jó.
Az öntethez vaníliapudingot készítünk . Frissen tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Karobos koszorú

vega_pokemontrainer4000

Tegnap este sütöttem ezt a karobos koszorút, nagyon gyors és finom édesség, az esti töltött paprika után, és ma reggelire...

Szezámos rántott tofukockák

vega_pokemontrainer4000

Mai nap kedves barátaink vannak nálunk, nekik (is) készült  petrezselymes krumpli, fokhagymás uborkasaláta és  szezámos bundában sült tofukockák, amihez babonéz...

Kapros grill és házi ketchup

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű tipp csak a grillezéshez: szórjunk a zöldségekhez kaprot, nem fogjuk megbánni :-). A kaprot a legvégén adjuk hozzá, mert...