magdireceptek

Őszibarackos gombóc vaníliaöntettel

Hozzávalók:

8 szem burgonya
kb 200-300 dkg liszt
2 ek. olaj
kevés só

fahéj, eritrit (barnacukor, stevia stb.), barack/szilva/meggy/eper
8 ek. zsemlemorzsa


1 vaníliapuding
1/2 l növényi tej
vaníliás cukor (én xiliteset használok)

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Amikor teljesen kihűlt, összetörjük, hozzáadjuk az olajat és a lisztet, ez utóbbiból annyit, hogy lágy, de nem ragadós tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, felkockázzuk és az előre beédesített, fahéjjal megszólt barackdarabokat beletesszük, összegombócozzuk és forrásban lévő vízbe téve kifőzzük. Amikor feljön a felszínre, utána kb 5 perc múlva lesz jó.
Az öntethez vaníliapudingot készítünk . Frissen tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Növényi sajtos-zöldséges rudacskák

Egyik nap ez volt a vacsoránk. Rendkívül finom, egészséges és laktató fogás. 🙂 Hozzávalók: 1/2 kg franciasaláta mirelit zöldségkeverék4-5 rózsa...

Kesudiós-zabpelyhes-tofus fasírozott

Ma zöldbabfőzelék mellé ezt a fasírtot ettük. Hozzávalók: 20 dkg zabpehelyvíz 1 marék kesudió5 dkg metélőhagymás tofu 1 csokor petrezselyem1 tk....

Őszibarackos gombóc vaníliaöntettel

Hozzávalók: 8 szem burgonyakb 200-300 dkg liszt2 ek. olajkevés só—fahéj, eritrit (barnacukor, stevia stb.), barack/szilva/meggy/eper8 ek. zsemlemorzsa —1 vaníliapuding1/2 l...