magdireceptek

Mandulás-körtés-gabonakávés vegán torta

Egyszerű torta a dolgos hétköznapokra. És végre egy fekvő kép is. 🙂

Hozzávalók:

15dkg nyírfacukor
5 dkg instant gabonakávé
1 dl olaj
1,2 dl TopNatúr rizstej  (tejportból és vízből készítve)
10 dkg  teljes kiőrlésű liszt
1 csapott tk. foszfátmentes sütőpor
 —
6 szem körte
kb. 10 dkg mandulaszelet 

Elkészítés:

A cukrot és a lisztet, sütőport, kávét összekeverjük. Majd ebbe öntjük bele a nedves alapanyagokat: az olajat, növényi tejet. Majd egy kiolajozott és lisztezett tepsibe töltjük, és a meghámozott körtét rászeleteljük , megszórjuk mandulaszeletekkel. Közepes lángon, 30 perc alatt kisütjük.

TIPP: el tudom képzelni mézzel ízesített Alpro szójajoghurttal leöntve is. Hmmm….:-) 

Ezeket olvastad már?

Gyermekkorom kedvenc főzeléke…

…a sárgarépa főzelék. Kicsit másképp 🙂 Hozzávalók:  1 kg sárgarépa1 csokor petrezselyem1 kisebb vöröshagyma4-5 gerezd fokhagymaolajvízsó, köménymag, Ataisz borspótló2 dl...

Rakott-sült zöldséges-tofus tészta

Hétvégén több napra vendégeink érkeznek, ilyen esetben sikeres szokott lenni, ha egy nagy tepsi rakott valamit készítek két napra. Orsó...

Gesztenyés-diós pohárkrém

Főzőkörön is készítettük, egyik nagy kedvenc volt ez a pohárkrém. Alapja egy vegán diós piskóta, a krém pedig egy diós-gesztenyés...