Egyszerű torta a dolgos hétköznapokra. És végre egy fekvő kép is. 🙂
Hozzávalók:
15dkg nyírfacukor
5 dkg instant gabonakávé
1 dl olaj
1,2 dl TopNatúr rizstej (tejportból és vízből készítve)
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 csapott tk. foszfátmentes sütőpor
—
6 szem körte
kb. 10 dkg mandulaszelet
Elkészítés:
A cukrot és a lisztet, sütőport, kávét összekeverjük. Majd ebbe öntjük bele a nedves alapanyagokat: az olajat, növényi tejet. Majd egy kiolajozott és lisztezett tepsibe töltjük, és a meghámozott körtét rászeleteljük , megszórjuk mandulaszeletekkel. Közepes lángon, 30 perc alatt kisütjük.
TIPP: el tudom képzelni mézzel ízesített Alpro szójajoghurttal leöntve is. Hmmm….:-)