magdireceptek

Mákos-vörösáfonyás tésztával töltött alma

Nagyon egyszerű, olcsó, gyors és finom nassolnivaló. És így az ünnepek után jólesik egy kis egészséges, nem túl édes desszert.

Hozzávalók:

8 db közepes alma
25 dkg metélt tészta
20 dkg mák
10 dkg barna nádcukor
10 dkg vörösáfonya
2-3 ek. kókuszzsír
Almánként 1-2 ek. szójajoghurt

Elkészítés:

Az almák tetejét levágjuk, majd kivájjuk a magházukat, úgy, hogy egyben maradjanak az almák. A tésztát kifőzzük, a mákot megdaráljuk, és a cukorral összekeverjük. Hozzákeverjük a kifőtt tésztához, beleszórjuk a vörösáfonyát, és a kivájt almabelekből hasznosítható részeket. Megtöltjük az almákat, mindegyik tetejére kanalazunk a szójajoghurtból,  majd kókuszolajjal kikent tepsibe téve 180 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Padlizsántorony

vega_pokemontrainer4000

Ma átjöttek hozzánk nővéremék, és mivel férje gluténérzékeny, így neki a rántott padlizsán helyett alternatív ételt készítettem. 🙂 Ezt el...

Karoböntetes kókuszkocka

vega_pokemontrainer4000

Ez a kókuszkocka nagyon jó találmány, sajnálom, hogy Fannink még nem csemegézhette, megettük mi. Önmagában is tökéletes, de ezzel a...