magdireceptek

Kapros zöldbabos raguleves

Mára és holnapra készült gazdag raguleves. A zöldbab levesről már írtam, most egy kicsit másképp készült: nem rántás, hanem habarás került bele (napraforgótejföllel és kis rétesliszttel), így raguleves lett belőle. De az ízesítés (főképp kapor, só, kömény, fokhagyma, hagyma) és a tartalom (zeller, krumpli, répa, zöldbab, most két rózsa karfiol is a mélyhűtőből) és az elkészítés is ugyanaz. 

Ezeket olvastad már?

Fanni két hetes

Ennivalót hoztam, de átvitt értelemben. 🙂  Kedden volt két hetes a csöpp kislányunk, aki szépen gyarapodik, növekszik.  Sokat izeg-mozog, állandóan...

Lecsós szójacsík, sárga paradicsommal

Ismét a kertből főztem. 🙂 Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma2 nagyobb kápia paprika2 nagyobb sárga húsú kápia2 nagyobb tv paprika1...

Fokhagymás-szezámmagos-tofus sült répa

A világ egyik legegyszerűbb, legfinomabb és legegészségesebb körete. Érdemes elkészíteni.  Hozzávalók (2 fő részére): 4 db közepes sárgarépa15 dkg szezámmag 15...