magdireceptek

Vegán kalács

25 dkg finomliszt
1/2 kávéskanál só

1 ek. kristálycukor
6 ek. eritrit
4 dkg növényi margarin
5 dkg mazsola (elhagyható)
1/2 bio citrom reszelt héja
Kb. 150 ml növényi tej
1,2 dkg friss élesztő

Kenéshez:

kb. 15 ml forró zabtej, késhegynyi kurkuma, 1 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:

Langyos növényi tejben egy teáskanál kristálycukrot elkeverünk, elmorzsoljuk benne a friss élesztőt és felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet és elkeverjük a mazsolával, a citrom reszelt héjával, eritrittel és a margarinnal, majd beleöntjük a közben felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk, fényes tésztává dagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd négybe vágjuk, sodorjuk és fonjuk. Sütőpapírral bevont tepsibe tesszük és letakarva még 30-40 percig kelesztjük, végül meleg zabtejben elkevert kurkumával és kristálycukorral megkenjük. Szeletelt mandulával, dióval, szezámmaggal, mákkal vagy -ahogy most én is – jégcukorral is megszórhatjuk; de hagyhatjuk üresen is és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Töltött paprika – tepsiben sütve

Végre, végre, végre. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a palacsinta, fasírt mellett a kedvenc ételem a töltött paprika....

Gesztenyés kukoricakása-torta datolyasziruppal

A kukoricakását feldobhatjuk mindenféle finomsággal és máris „királyi” reggelink lesz. 🙂 Hozzávalók: 5 dl növényi tej20 dkg kukoricadara5-10 dkg nyírfacukor2...

Tofus-rozmaringos garlic

Kiváló étel a szikkadt kenyér vagy kifli eltüntetésére. 🙂  Hozzávalók: 4 teljes őrlésű kifli kb. 10 ek. olívaolaj5-6 tk. szárított, morzsolt...