magdireceptek

Magyaros napraforgó pástétom

Gyors, egészséges, finom pástétom, finom napraforgómaggal. 🙂

Hozzávalók:

20 dkg darált napraforgómag
1 fej vöröshagyma

1 szál újhagyma
kevés petrezselyemzöld
1/2 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. zsemlemorzsa
0,5 dl víz
1 db főtt répa
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika, só, köménymag


Elkészítés:

A blogon igen kedvelt vegán májpástétom mintájára készült ez a pástétom.  Kevés vízen az apróra vágott vöröshagymát megpároltam. Ehhez szórtam 1 zsemlemorzsát, darált napraforgómagot, pirospaprikát, sót és köménymagot. Amikor ezek jól összepirultak, felengedtem vízzel, olajat locsoltam hozzá. Ekkor tettem hozzá a főtt és turmixolt répát, ill. apróra vágott újhagymát, fokhagymát, és kevés friss petrezselyemzöldet. Összefőztem és frissen, répasalátával fogyasztottuk.

Ezeket olvastad már?

Köles-krumpli tócsni

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom feltét, egy újságban olvasta édesanyám az eredeti receptet, kifénymásolta, és én pedig kisebb variálást követően készítettem el.  Hozzávalók:...

Rebarbarás vegán jégkrém

Magdi

Itt a jó idő (legalábbis még ma igen, utána állítólag lehűlés következik), így hoztam is egy egyszerű jégkrém receptet. Hozzávalók:...