magdireceptek

Vegán nutella – nem lehet abbahagyni

A sok-sok cseresznye mellé jól illik egy kis édes bagett és házi nutella. Tegnap este készült -befőzés közben-, ma ezeket reggeliztük.

Hozzávalók:

1 bögre törökmogyoró
1/2 bögre napraforgó
kb. 1 ek. karobpor
kevés víz (kb. 1/2-1 dl, amennyit felvesz, nem mértem)
2 ek. kukoricatejpor
3-4 ek. nyírfacukor/ méz
1 púpos evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A mogyorót és a napraforgómagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. Majd kávédarálón ledaráljuk. Egy edényben a karobot, a darált magokat, a vizet és a nyírfacukrot összekeverjük. Összefőzzük. Majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a kókuszolajat. Nagyon-nagyon finom és laktató szendvicskrém. 🙂
A kukoricatejport nagy kiszerelésben a Vegetár Kft-től szoktuk venni. Nagyon megéri 🙂

Ezeket olvastad már?

Alma-metamorfózis: töltött alma

vega_pokemontrainer4000

Mostanában igyekszem minél inkább kiiktatni a cukrot az ételeinkből. Szinte mindig mézet használok helyette. Ez is mézes csemege lett. Most...

Őszi kovásztalan kenyérkockák

vega_pokemontrainer4000

Finom ropogtatni való falatkák, mi nagyon szeretjük, ezért 2-3 hetente elkészítem. Most az adta az apropót, hogy elkaptam valamit, és...

Karfiolpástétom

vega_pokemontrainer4000

Ma töltött paprikát készítettem. Mivel ennek a receptje már olvasható a blogon, így ezt nem írom le újra. De maradt...