magdireceptek

Tárkonyos-köményes diós karalábésaláta

Nálunk tart még a karalábészezon, hiszen apósomék most termelnek fólia alatt karalábét. (Már eléggé fonnyadt, amit pár hete hoztunk, így ma pl. tepsis sült zöldséget készítettem, karalábéval, krumplival, hagymával, gabonakolbásszal, sütőtökkel. Ebben zseniális volt.) Ehhez az ebédhez készítettem ezt a salátát is, a diót sajnos csak a fotózás után tettük frissen hozzá. 

Hozzávalók
2 nagyobb karalábé
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint: 
só, tárkony, köménymag, olívaolaj
1 marék pirított dió
Elkészítés

A karalábékat meghámoztam, és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A hagymát is meghámoztam, és apróra vágtam, hozzákevertem a karalábéhoz. Ekkor besóztam, fűszereztem. Tálalás előtt került rá az olívaolaj és a száraz serpenyőben pirított (és előtte összevágott) dió. 

Ezeket olvastad már?

Szilvás-mákos kukoricakása

vega_pokemontrainer4000

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában...

Diós-almás papucs

vega_pokemontrainer4000

Ez csak a fele…:) Ma este férjem kollégáival tart megbeszélést nálunk. Erre az alkalomra még hajnalban sült ez a diós...

Rakott zöldbab

vega_pokemontrainer4000

Ez a rakott étel volt a tegnapi és mai ebédünk, mivel megfáztam, én rozmaringolajos-fokhagymás céklasalátával ettem. Ezt nem volt idő...