magdireceptek

Tárkonyos-köményes diós karalábésaláta

Nálunk tart még a karalábészezon, hiszen apósomék most termelnek fólia alatt karalábét. (Már eléggé fonnyadt, amit pár hete hoztunk, így ma pl. tepsis sült zöldséget készítettem, karalábéval, krumplival, hagymával, gabonakolbásszal, sütőtökkel. Ebben zseniális volt.) Ehhez az ebédhez készítettem ezt a salátát is, a diót sajnos csak a fotózás után tettük frissen hozzá. 

Hozzávalók
2 nagyobb karalábé
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint: 
só, tárkony, köménymag, olívaolaj
1 marék pirított dió
Elkészítés

A karalábékat meghámoztam, és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A hagymát is meghámoztam, és apróra vágtam, hozzákevertem a karalábéhoz. Ekkor besóztam, fűszereztem. Tálalás előtt került rá az olívaolaj és a száraz serpenyőben pirított (és előtte összevágott) dió. 

Ezeket olvastad már?

Blogszületésnapi játék végeredmény

Ízelítő a könyvből 🙂 Tegnap este a 24 jelentkezőből férjem húzta ki a 3 „szerencsés nyertest”, akik:  Szente-Sümegi Réka, Simon...

Lencsés-sütőtök burger

Hm, de finom volt:-). Fasírtként is fogyasztható, de hamburgerként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 20 dkg bio barna...

Frissítő gyümölcslevek

Itt a kánikula, ilyenkor érdemes odafigyelnünk az elegendő folyadék bevitelére. Naponta legalább 2 liter vizet, és/vagy természetes gyümölcslevet fogyasszunk. Mi...