magdireceptek

Lestyános lencseburger

Nagyon finom, akár főzelék/más köret mellé, akár hamburgerbe téve.

Hozzávalók:

10-15 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1csokor lestyán (ha nincs, jó a petrezselyem is)
3 ek. zabpehelyliszt
2 szelet rozskenyér
1 ek. gabonakolbász
1 kaliforniai paprika (nálam zöld volt a kertből)
só, majoranna, babérlevél, vegamix
2 ek. lenmagpehely + 2 ek. víz

Elkészítés:

A lencsét válogatás után beáztatjuk, majd vegamixes, babérleveles és sós vízben megfőzzük. A kenyereket vízbe áztatjuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés vízben megpároljuk. Egy tálba a kenyereket kinyomkodjuk, beletesszük a párolt hagymát, a megfőtt és szétturmixolt lencsét, majorannát, gabonakolbászt, fokhagymát, zabpehelylisztet, a beáztatott lenmagot (ez tartja össze, tojás helyett). Apró kockákra vágjuk a paprikát, ezt is hozzáadjuk. Majd apróra vágott lestyánnal ízesítjük. Egy tepsit kiolajozunk, erre halmokat formázunk, melyeket ellapítunk. A tetejüket is megkenjük olajjal, majd közepes lángon, kb. 30 perc alatt (egyszer megforgatva) kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Nyári receptes ízelítő

Ugyan még csak most kezdődik a téli receptes korrektúrázása, ill. grafikai összeállítása (ősszel adjuk ki), már a tavaszi ételeket is...

Kakaós-meggyes tekercs

    A gyerekek szerettek volna sütni valamit, és amúgy is kell reggelit vinni az iskolába (ebéd előtt már hazajön Fannus,...

Növényi tejfölös cukkiniragu

Nem túl fotogén, de nagyon finom és laktató, olcsó egytálétel. Hozzávalók: 1 nagy cukkini3 kápia paprika vagy piros színű tv,...