magdireceptek

Lencsés-sütőtök burger

Hm, de finom volt:-). Fasírtként is fogyasztható, de hamburgerként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni. 

Hozzávalók:

20 dkg bio barna lencse
55 dkg sütőtök
1 fej vöröshagyma
3 ek. 4 szűz olaj mix
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 ek. durumliszt
2 ek. sörélesztőpehely
3-4 ek. zsemlemorzsa (bio teljes kiőrlésű kenyérmorzsa)
2 ek. lenmagpehely
só-ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
1 tk. római kömény

4 szűz olaj mix– a sütéshez

Elkészítés:

A lencsét sós vízben megfőzzük. A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk, egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a tökkockákat majd 180 fokon kisütjük (30 perc alatt). A lencsét leszűrjük, a tököt egy villával összetörjük és a leszűrt lencséhez adjuk. A hagymát felkockázzuk és vízen megpároljuk, hozzáadjuk az eddig összekevert masszához. A lenmagot megdaráljuk és ezt is hozzáadjuk. Zsemlemorzsával, durumliszttel dúsítjuk és ízlés szerint fűszerezzük – sóval, petrezselyemmel, római köménnyel és fokhagymával. Kb. fél órát állni hagyjuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük, a tetejét is meglocsoljuk olajjal, és 170-180 fokon egy forgatást beütemezve 30 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Kása-kuglóf :)

Ma, vendégeink tiszteletére a reggeli kásánkat kuglóf alakúra készítettem. (Előző reggel, ebédkészítés közben készült a kása, hogy jól meg tudjon...

Sárgabarack eltevés és a stabark

Fotó forrása Ugyan nem írok, de a békési napok alatt főzök is, méghozzá 6 emberre. Ma rakott zöldbab készült (rizzsel...

Pizza padlizsánnal és bazsalikom-pesto-val

Szinte bármit tehetünk a vega pizzánk tetejére: bármilyen zöldség, grillezett zöldség, gomba, tofu, virsli, gabonakolbász, növényi felvágott kerülhet az alap...