magdireceptek

Lencsekenyér

Hozzávalók:

30 dkg lencse egy éjszakára beáztatva,

10 dkg zabpehely

6 ek. napraforgómag / tökmag

3 ek. utifűmaghéj,

1-2 kanál almaecet,

1 kk szódabikarbóna,

1 kk só.

320 ml víz

Elkészítés:

A lencsét leszűrjük és a megadott víz felével aprítógépben pépesítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és tetszőlegesen egy vagy két kenyeret formázunk. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Teljesen kihűtve vágjuk fel és mindenképpen hűtőben tároljuk.

Ezeket olvastad már?

Főtt céklasaláta

vega_pokemontrainer4000

Igazi téli saláta, egy kis növényi sajttal, friss rukkolával, spenóttal dúsítva. Nagyon szeretjük a céklát, én főképp nyersen szoktam salátában...

Fald fel falafel-szendvics

vega_pokemontrainer4000

Szerintem a falafelt mindenki ismeri és sokan szeretik is. Ez egy csicseriből készült fasírtgolyócska, melyet ehetünk rizs, krumpli mellé is,...