magdireceptek

ChocoArtz, a vegán és cukormentes kézműves csokoládé

Igaz, elmúlt a húsvét, az édesség-ajándékozás egyik kiemelt időpontja, de csokoládét, valljuk be, eszünk hétköznapokon is; és bizony nagyon nem mindegy, milyet fogyasztunk.

Én, főképp, amióta megszülettek a gyermekeink, figyelek arra, hogy cukor-és adalékanyag-mentes legyen (és persze, nem mindegy az sem, milyen cukorpótló van benne) a vásárolt csokoládé vagy pl. ne legyen benne tejtermék, pálmazsír sem. Emellett minél magasabb csokoládétartalma legyen, de mégse legyen keserű – mivel azt a gyerekek nem szeretik. Nem egyszerű tehát nálam a csokoládévásárlás (sem), hiszen így nagyon leszűkül a kör: kapható cukormentes csokoládé, de abban van tej vagy pálmazsír, vagy találhatunk vegán csokit, de abban cukor van stb. De nagy örömömre van egy szuper cég, aminek egy fantasztikus, cukrász és kozmetikai vegyész végzettségű vegán anyuka, Németh-Ambrus Orsolya a megálmodója és ügyvezetője. Az általa, általuk készített kézműves csokoládék finomak és emellett egészségesek is, ez pedig a ChocoArtz csokoládé.

Orsi kizárólag olyan összetevőket használ a termékeihez, melyeket bátran és szívesen ad saját gyermekeinek: vegán, cukormentes, adalékanyag-és pálmaolaj-mentes minden termékük.

Nem dolgozik kész csokival, hanem saját fejlesztésű receptjei szerint alapjaitól építette fel termékpalettája minden egyes csokoládéját. Ennek egyik legfontosabb feltétele, hogy minden összetevőjük a lehető legjobb minőségű legyen, tökéletes harmóniát létrehozva az egyes alkotóelemekkel. Mindennek az alapja a kakaóbab. A kakaó nem véletlenül volt számos Közép- és Dél-Amerikai nép szent növénye: az emberi szervezetre gyakorolt áldásos hatásait már régóta ismerik. Olyan jelentős volt a világ ezen részén a kakaó szerepe, hogy egyes kultúrákban fizetőeszköznek használták a babokat. A minőségi kakaó és csokoládé még mindig értékes, viszont korlátozottan érhető csak el. Azonban a csokoládé édességként való elterjedése, már-már közönségessé válása miatt manapság olyan összetevők is belekerülnek, amiket messze távol kellene tartani tőle.

A ChocoArtz csapata mindazt kivette egy hagyományos csokoládé összetevői közül, amelyek károsak lehetnek az egészségre, allergiát okozhatnak, vagy egyszerűen azt, ami nélkül is egy valódi csokoládé tökéletes: a finomított cukrot, a tejport (és minden állati eredetű hozzávalót), az emulgeálószereket, a mesterséges ízanyagokat és színezékeket, a hidrogénezett növényi zsírokat.

Így születtek meg az alábbi ízek:

58%-os csokoládé kókusztejjel és édesítőszerrel

Ebben a csokoládéban a kókuszital adja a selymes ízhatást, az eritrit és mellékízmentes stevia pedig a lágyan édes aromát. A kolumbiából származó, tápanyagokban és nyomelemekben gazdag kakaóbab mellé másra nincs is szükség.

Pisztácia & Menta 70%-os étcsokoládé kókuszvirágcukorral

A menta és pisztácia izgalmas találkozása egy csipetnyi kókuszvirágcukorral. Szemet gyönyörködtető csokoládé-élmény. Rostban gazdag. Harapj bele a trópusok ízvilágába, és engedd, hogy kibontakozzanak a különleges aromák.

Protein & Banana csokoládé rizsfehérjével

Fehérjében gazdag, magas rosttartalmú kézműves csokoládé barnarizs-fehérjével, kókuszitallal, banánnal és édesítőszerrel.

70%-os étcsokoládé kókuszvirágcukorral

Ez a csokoládé összesen 3 összetevőből áll és a kolumbiai kakaó egyedülálló zamatát ötvözték az egyik kedvenc, természetes édesítőszerükkel: a kókuszvirágcukorral.

Édes Kék kakaószelet kókusszal, vörösáfonyával és gojival

Az Édes Kék kakaószeletet az erőteljes antioxidáns hatású kék alga teszi igazán különlegessé. Íze egyedi, nem hasonlít más fehér csokoládéhoz, mivel a kakaóvaj és az édes kókusztej hamisítatlan aromája keveredik benne. Egyedi technológiával gyártott termék természetes édesítőszerrel, vörösáfonyával és goji bogyóval.

Szamóca & kókusz csokoládé hozzáadott cukor nélkül

Ízletes szamócaszeletek és ropogós kókusz chips lágy kókusztejes krém ölelésébe zárva.

Édes Mangós étcsokoládé kókuszvirágcukorral

ChocoArtz Édes Mangó minőségi vegán csokoládé kókuszvirágcukorral és 70%-os kakaótartalommal – ahol az izgalmas trópusi ízvilág, a kókusz és a mangó, a lágy kakaóvajjal alkot különleges ízharmóniát.

Crunchy&Csoki csokoládé kókusszal és nyomelemekkel

Szelénben, cinkben, rézben és omega-3 zsírsavakban gazdag, egyedi technológiával gyártott magyar kézműves termék, amely a roppanós bio lenmag crunchy és a selymes kókusztej házasságából született. Rostban gazdag termék.

 

BePositive kakaóvajas szelet kókusztejjel, eperrel, fekete szederrel, édesítőszerekkel 

Kézműves kakaóvajas szelet kókusztejjel, édesítőszerrel, eperrel és fekete szederrel.

Chocoartz karamella kakaóvajas szelet

Kézműves kakaóvajas szelet kókuszvirágcukorral, törökmogyoróval és banánnal.

A cég mottója ez: a csokoládé készítése egyrészt tudomány, de legalább ugyanolyan mértékben művészet is.

Amennyiben egyedi, különleges és egészséges csokoládét szeretnétek enni, mindenképp keressétek a termékeiket – honlapjukon megtaláljátok, mely üzletekben (pl. DM, Müller, kifli.hu, e-vegan.hu, Bio sétány stb.)

Ezeket olvastad már?

Lecsós grillezett gomba

A világ legegyszerűbb étele, mégis megosztom veletek. Még a múlt héten készült, miután pakkot kaptunk anyósoméktól, mert náluk már gyönyörű...

Nyitott Szemmel Magazin receptoldala…:)

A Nyitott Szemmel Magazin szeptemberi számában olvashatók ismét receptjeim. 🙂 Íme (ha valamelyik nem olvasható jól, akkor klikk a képre:)