magdireceptek

Medvehagymás bulgur „sushi”

A húsvétot általában családi körben töltjük (nálunk az ünnepek apropók arra, hogy együtt legyen a család), ilyenkor mindenki előre felkészíti a gyomrát: édesanyám süt-főz, nagyon-nagyon finom dolgokat, tegnap többek közt padlizsános-tejszínes-kakukkfüves sült tésztát ettünk, ezt mindenképp el fogom készíteni én is, és felkerül majd a blogra.

Tegnap találkoztunk öcsémmel is – aki szintén vegetáriánus és mivel operatőrként a fél világot (pl. Afrika nagy része, Ázsia) beutazta, rengeteg recept-ötlete van, és szeret is kreatívan főzni, ráadásul nagyon jól fotóz is, nem is értem, miért nem vezet blogot. 🙂
Ő készítette ezt a nagyon finom bulgursalátát (tabouleh-t), amiből haza is hoztunk, mert elég nagy adag készült:-) Tegnap kaptunk  medvehagymát is, így született meg ez a kis csemege. Legközelebb ezt a variációt (töltött medvehagyma) összesütöm valami finom növényi tejföllel.:-)

Hozzávalók:

25 dkg bulgur
1 konzerv kukorica
4-5 koktél paradicsom
1/4 póréhagyma
kevés füstölt tofu
1/2 kis üveg olívabogyó és leve
kis só, citrom.

2 ek. lenmagpehely, és ugyanennyi víz
10 medvehagyma levél

Elkészítés:

Ez a bulgursaláta nagyon gyorsan készül: kifőzzük a bulgurt, és mindent – nagyon apróra vágva- belekockázunk, összekeverünk.:-) Az olívabogyó levét is a főzőléhez öntjük.  Én most ehhez a salátához kevertem lenmagpelyhet, hogy összeálljon, ne essen ki a medvehagyma levélből. Majd a medvehagyma leveleket 1-1 ek.  bulgurral megöltjük, majd feltekerjük. Frissen, gyorsan fogyasztjuk, szójaszószba is mártogathatjuk, ha szeretnénk. 🙂 Bár nyilvánvaló, hogy ez az étel csak „utánozza” sushit, így remélem, annak kedvelői nem sértődnek meg, hogy „leszusiztam”:-)

Ezeket olvastad már?

Mustáros-füstölt tofus batyu

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...