magdireceptek

Lencsehurka magyaros krumplival

Ez egy nagyon egyszerű, egészséges és gyors étel. Ezért érdemes minél többször elkészíteni. 🙂 
Tegnap este megfőztem kb. 40 dkg bögre barna rizst. Így ma csak egy lencsepörköltet kellett készítenem az alábbi módon:
1 fej hagymát dinszteltem kis olajon, majd köményt, majorannát, kis borsikafüvet, pirospaprikát, sót tettem bele és a beáztatott lencsét (természetesen az áztató lé nélkül, kb. 30 dkg volt a lencse), kis vizet és gabonakolbászt és házi piros aranyat. Addig főztem, amíg a lencse meg nem puhult. Ezt követően a lencsét összekevertem a rizzsel, és tepsibe tettem, füstölt, vízzel és sóval összeturmixolt tofuval megkentem és összesütöttem. „Hagymás-magyaros” krumplival és céklával ettük. 

Ezeket olvastad már?

4. heti menü

Bocsánat, kicsit csúszva írom a menüt, de ami késik, nem múlik 🙂 de jó hír, hogy itt a tavasz 🙂 ...

Hajdina-zabpehely fasírozott (vegán)

Nagyon finom fasírt, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz 🙂 Hozzávalók: 12,5 dkg főtt zabpehely 12,5 dkg főtt hajdina 1 teljes...

Kókusztejes gyümölcsleves

A tegnapi meleg időben jólesett ez a hideg leves. Mára is maradt, ekkor pedig a reggeli müzlit ebbe tettük bele...