magdireceptek

Rizses-napraforgós gombafasírt

Valamelyik nap töltött paprikát készítettem, azonban sajnos nem volt idő lefotózni. De maradt ki töltelék, amelyet ma reggel gyorsan fasírtnak sütöttem ki, és erről készült is fotó. 🙂

Hozzávalók:

25 dkg laska- (vagy csiperke) gomba
15 dkg barna rizs
1/4 bögre napraforgó
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, majoranna, köménymag- ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
2-3 ek lenmag 
3 ek.víz
extra szűz olívaolaj 
 —
szezámmag

Elkészítés:

A barna rizst kifőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát  vízen megpároljuk, majd beletesszük az apróra vágott gombát. Majorannával, sóval és köménnyel ízesítjük. Kevés olajat is öntünk hozzá és puhulásig pároljuk. Majd a megfőtt rizzsel összekeverjük, igény szerint még sózzuk, ill. belekeverjük a ledarált napraforgómagot. Fokhagymával ízesítjük. Az apróra vágott petrezselymet ekkor adjuk hozzá. A lenmagot vízbe áztatjuk, és amikor „nyálkás” lesz, beletesszük a masszánkba, ez szépen összetartja. Amennyiben szükséges, még morzsával dúsítjuk. Kiformázzuk, és ha szeretnénk, szezámmagba forgatjuk (mi nagyon szeretjük:-). Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük és közepes lángon, egyszer megfordítva kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Karobos-kókuszos szelet szilvasziruppal

5 perc alatt kikeverhető, egészséges sütemény. Baba mellett mostanában csak ilyen édességekre van idő.  Hozzávalók: 15 dkg finomliszt10 dkg durumliszt1...

Mandulas-chiamagos palacsinta

Gondolom, nem vagyunk egyedul, akik várjuk a tavaszt. Szeretnenk sok zamatos gyümölcsöt enni, illetve Fanni lanyunknak és nekem is nagyon...