Ismét a kertből főztem. 🙂
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
2 nagyobb kápia paprika
2 nagyobb sárga húsú kápia
2 nagyobb tv paprika
1 paradicsom
4-5 sárga húsú koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
só, vegamix, pirospaprika
10 dkg szójacsík
100% extra szűz olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem
egy kevés gabonakolbász (kb. 1 ek-nyi)
Elkészítés:
A szójacsíkot beáztatjuk, majd forrásban lévő vegamixes vízbe tesszük, és 15 percig főzzük. Leszűrjük. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, és a szójacsíkokat beletesszük, megpirítjuk. A hagymát kevés olajon és vízen megpároljuk.Közben a paprikákat és paradicsomot is felvágjuk, rátesszük a hagymára, a gabonakolbászt is beletesszük, majd pirospaprikával színesítjük. Szükség szerint vizet adunk hozzá. Puhára főzzük. A tepsiben közben néha megforgatjuk a szójacsíkokat. A legvégén adjuk hozzá a félbevágott sárga paradicsomokat, azok is hadd piruljanak meg. Majd erre ráöntjük az elkészült lecsót. Finom nyári ebéd vagy vacsora.
A szójacsík nem a kertből van, hanem a Vegetár Kft-től. 5 kg-os kiszerelésben nagyon jó áron kapható náluk.
A szójacsík nem a kertből van, hanem a Vegetár Kft-től. 5 kg-os kiszerelésben nagyon jó áron kapható náluk.