magdireceptek

Korianderes vöröslencse krémleves

Ismét jön a rossz idő, így egy forró leves receptet hoztam. 

Hozzávalók:

1 nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
20 dkg vöröslencse
1 l víz 
3 szál koriander/1 kis csokor petrezselyem
só, köménymag
1 ek. extra szűz olívaolaj 
2 gerezd fokhagyma
2 dl rizstejszín 

1 pritaminpaprika

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd vízen megpároljuk. Rákockázzuk a meghámozott krumplit, az átmosott vöröslencsét. Felengedjük kb.1 l vízzel. Sózzuk, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük. Puhára főzzük. Ekkor hozzáöntjük a rizstejszínt és botmixerrel krémesre zúzzuk. Olajat belelocsolva összefőzzük. A felvágott koriandert a végén keverjük hozzá. A pritaminpaprikát apró kockákra vágjuk, és kevés olívaolajjal kikent tepsiben megpirítjuk. Ezt szórjuk a levesünkbe, tálalás előtt.

Ezeket olvastad már?

Rukkola pesto

Ez az étel még akkor készült, amikor sok rukkolát kaptunk. Ettünk is belőle rendesen: készült krémleves, ill. rukkolás tepsis krumpli...

Téli teázások :-)

Még egy írás a téli egészséges italokról. 🙂 A tél ízei könyvből szeretnék pár, téli teázással kapcsolatos infót megosztani, amelyet...

Megjelent a 6. konyvem

  Nagy örömmel írom meg nektek, hogy megjelent a legújabb könyvem, Kalandozások Zöldségországban címmel! Iskoláskorú gyermekeknek írtam főképp, de sok...