magdireceptek

Kuszkusszal töltött tavaszi cukkini


Tegnap nyitva volt a közeli Interspar, és még egy jó hír: 300 Ft-ért lehetett cukkini kilóját venni, hát, vettem is egy kilót, mert nagyon szeretjük, mindenhogyan 🙂 Ma tölteni volt kedvem. Volt még egy kis kuszkusz itthon, elkészítettem, ahogy máskor is. Mivel nem volt kedvem sokat főzöcskézni (még mindig nem vagyok jól), egyszerűen egy konzerv babot, és a párolt hagyma + kikapart cukkinibél belsejéből készült „pörköltet” főztem. Petrezselymet, sót, köményt kevertem bele, miután összekevertem mindent, és megtöltöttem, babonézt tettem rá,  és  kissé olívaolajozott tepsiben összesütöttem. Nagyon egyszerű és finom 🙂

A cukkini nagyon értékes növényünk. Sok fontos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Ezek közül a legjelentősebb a héjában található védőhatású béta-karotin, de bőségesen tartalmaz C-vitamint, folsavat, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket, valamint szelént.

Ezeket olvastad már?

Gluténmentes, vegán gofri

vega_pokemontrainer4000

Aki hűséges olvasóm, biztosan emlékszik, hogy a 2020-as covid betegségem több más mellett hisztamin intoleranciát is kialakított nálam, így nem...

Magokkal szórt, sütőtökös röszti

vega_pokemontrainer4000

Tegnapról maradt póréhagymás-sütőtökös krumplipürénk, így ma ebből készítettem rösztit, amelyet fokhagymás tofutejföllel fogyasztunk majd. Hozzávalók Kb. 6 szem főtt krumpli1...

Őszi tepsis burgonya dióval

vega_pokemontrainer4000

Ezen a héten a hét elején (hétfő, kedd, szerda) szabin voltam, mert barátnőmmel főztünk, 45-50 ember részére egy „munkaértekezleten”. Természetesen...