magdireceptek

Mexikói babpástétom – 5 perc alatt

Ma vacsorára készült, friss kenyérhez és paradicsomhoz; kb. 5 perc alatt.

Nem is tudom, miért nem készítem gyakrabban ezt a pástétomot, mert nagyon gyors, finom; szeretjük.

Egy hagymát vízen megpárolok, majd hozzáteszek egy doboz kidney babkonzervet, fél doboz kukoricakonzervet, egy gerezd fokhagymát, két kanál pritaminpaprika lekvárt, majorannát, borsikafüvet, köményt, oreganót, illetve egy kevés erős paprikát.
Mindezt összebotmixerezem (rusztikusra, azaz nem baj, ha maradnak benne egész kukoricák, babok), és a végén metélőhagymát is szórok bele. Hihetetlenül finom. 🙂

Ezeket olvastad már?

Gombapaprikás korpás nokedlivel

Kifőztem korpás nokedlit (fele adag zabpehelyliszt, fele adag simaliszt + korpa+ víz +só), és közben elkészítettem a gombapaprikás alapját: 5...

Paradicsomos-gombás polenta

Nagyon szeretjük a kukoricadarát, főképp édesen. Valamelyik nap arra gondoltam, sósan készítem el.  Hozzávalók: 15 dkg kukoricadaratérfogatra dupla vízsó— 3-4...

Megható ajándék

Megható ajándékot kaptunk szombaton.  Blogunk egyik olvasójával (aki régebbi „látásból ismerősünk”) is találkoztunk, ill. beszélgettem egy keveset (sajnos nem volt...