magdireceptek

Afrikai sült kukorica

Régebben, az Afrikáért Alapítványnál dolgozva kétszer éltem rövidebb ideig Afrikában. Első afrikai utamon ettem főtt-sült kukoricát. Igaz, ott maniókalevélben sütötték meg, és ez nekem nem állt rendelkezésemre, így kevésbé autentikus, de nekem így is jól esett. 🙂
Kifőztem a kukoricákat, majd feldaraboltam, és közben olívaolajat kevertem ki egy kevés fűszerrel (pirospaprika, só, borsikafű), és ezzel kentem meg a kukoricákat. Sütőben sütöttem ki, ügyelve, hogy ne égjen meg.:)
Ebédre szójacsíkos cukkinis lecsót ettünk, ennek a receptje hamarosan következik 🙂

Ezeket olvastad már?

Megható ajándék

Megható ajándékot kaptunk szombaton.  Blogunk egyik olvasójával (aki régebbi „látásból ismerősünk”) is találkoztunk, ill. beszélgettem egy keveset (sajnos nem volt...

Vegán diós piskóta

Ismét édesség…Extra könnyű és finom diós piskóta, tojás nélkül!  Hozzávalók:  40 dkg liszt (fele teljes őrlésű, fele finom) 20 dkg...

Sült polenta

Tegnap Romániában jártunk, és hazafelé Nagyváradon mindig a túrázás után bemegyünk egy helyi boltba, ahol finom vegán felvágottak, sajtok, krémek...