magdireceptek

Körtés karobos kevert (vegán)

Egyszerű, gyors, finom és egészséges Kell ennél több? 🙂 

Hozzávalók:

4 körte
1/2 bögre durumliszt 
1/2 bögre finomliszt
3 ek. karob 
csomag foszfátmentes sütőpor
1 bögre szójajoghurt
1/2 bögre bio 4 szűz olaj
10 dkg xilit (nyírfacukor)
dió

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat (xilit, lisztek, karob, sütőpor) összekeverjük,majd hozzáadjuk az olajat és a szójajoghurtot. Alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit kiolajozunk-lisztezünk, és beleöntjük a masszát, majd ráhelyezzük az előzetesen magházától óvatosan megfosztott és karikákra vágott körtét, mindegyik közepébe egy diószemet teszünk. Előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.  

Ezeket olvastad már?

Lilakáposzta főzelék

Érdemes lila színű zöldségeket, gyümölcsöket többet fogyasztanunk. Ennek jegyében ettünk valamelyik nap lilakáposztából készült főzeléket. A lilakáposzta egyébként 36 féle...

Hogyan édesítünk? Szirupokkal!

Fanni születése előtt sem használtunk fehér cukrot, csupán nyírfacukrot, vagy barna cukrot. Azóta amióta megszületett, az ő kásájába mindig csak...

Málnás kölespuding feketeribizlivel

Nagyon szeretjük a kölest, és mivel megjelent a piacon a málna, ami szintén egyik nagy kedvencünk, most a kettőt ötvöztük....