Egyszerű, gyors, finom és egészséges Kell ennél több? 🙂
Hozzávalók:
4 körte
1/2 bögre durumliszt
1/2 bögre finomliszt
3 ek. karob
1 csomag foszfátmentes sütőpor
1 bögre szójajoghurt
1/2 bögre bio 4 szűz olaj
10 dkg xilit (nyírfacukor)
dió
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat (xilit, lisztek, karob, sütőpor) összekeverjük,majd hozzáadjuk az olajat és a szójajoghurtot. Alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit kiolajozunk-lisztezünk, és beleöntjük a masszát, majd ráhelyezzük az előzetesen magházától óvatosan megfosztott és karikákra vágott körtét, mindegyik közepébe egy diószemet teszünk. Előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.