magdireceptek

Gerslikása kókusszal és aszalt szilvával

Gersli vagy árpa
Az árpát vagy gerslit nemrég szerettük meg. Az egyik legjobb gabona, gazdag B1, B3,  B6 vitaminokban, vasban, cinkben, magnéziumban  és foszforban. Nemhiába volt régen a gladiátorok napi eledele egy marék árpakása. Érdekes, hogy Magyarországon elég drága, és kevésbé közismert. Ausztriába, Romániában is mindennapi eledel. Mi Romániában szoktuk beszerezni, nagyon olcsón (a magyar árnap kb. a harmadáért). 
Előző este be kell áztatni, mert nagyon lassan puhul.  Ma egyszerűen kb. fél óra alatt kókuszos, kukoricatejes, mézes vízben megfőztem. A végén adtam hozzá az aszalt szilvát. És került a tetejére málna is 🙂 Mivel gabona, ezt is érdemes csonthéjassal fogyasztani, hogy teljes értékű legyen.  

Ezeket olvastad már?

Diós-mákos „vargabéles-utánzat”

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom téli reggeli az alábbi: Hozzávalók: 1 csomag cérnametélt1 natúr tofu1/2 pohár ALPRO szójajoghurt1 tál mák1 tál diószederlekvárcitromhéj—tejszínhab Elkészítés:...

Vegán isler

vega_pokemontrainer4000

Egyik kedvenc édességem az isler, és most elkészítettem vegánul. Nagyon finom. Főzőkörön mutattuk be egyébként, még a tavalyi évben ezt...

Édesköményes csicseriborsó saláta

vega_pokemontrainer4000

Ez még egy régebbi salátarecept, de most van egy kis idő posztolni. Hozzávalók: 1 konzerv csicseriborsó—1 édeskömény levele, felaprítva1 ek....