magdireceptek

Gerslikása kókusszal és aszalt szilvával

Gersli vagy árpa
Az árpát vagy gerslit nemrég szerettük meg. Az egyik legjobb gabona, gazdag B1, B3,  B6 vitaminokban, vasban, cinkben, magnéziumban  és foszforban. Nemhiába volt régen a gladiátorok napi eledele egy marék árpakása. Érdekes, hogy Magyarországon elég drága, és kevésbé közismert. Ausztriába, Romániában is mindennapi eledel. Mi Romániában szoktuk beszerezni, nagyon olcsón (a magyar árnap kb. a harmadáért). 
Előző este be kell áztatni, mert nagyon lassan puhul.  Ma egyszerűen kb. fél óra alatt kókuszos, kukoricatejes, mézes vízben megfőztem. A végén adtam hozzá az aszalt szilvát. És került a tetejére málna is 🙂 Mivel gabona, ezt is érdemes csonthéjassal fogyasztani, hogy teljes értékű legyen.  

Ezeket olvastad már?

Vegán stollen

Nálam ez az egyik abszolút favorit sütemény, így, év vége tájékán. Próbáljátok ki ti is! Hozzávalók:  50 dkg liszt  3...

Vegán ezersziget öntet

Nagy kedvencem az ezersziget öntet, amelyet laktózérzékenyként sem kell mellőznöm. 🙂 Hozzávalók: 2 dl rizstejszín1 ek. mustár2 ek. citromlé1-2 tk....

Mogyoró-öntetes saláta

Hozzávalók: 50 dkg káposzta 2 nagyobb sárgarépa 2 marék földimogyoró 1 fej lilahagyma Az öntethez: A mogyoróöntethez: 5 dkg sós mogyoróvaj (krémes,...