magdireceptek

Gerslikása kókusszal és aszalt szilvával

Gersli vagy árpa
Az árpát vagy gerslit nemrég szerettük meg. Az egyik legjobb gabona, gazdag B1, B3,  B6 vitaminokban, vasban, cinkben, magnéziumban  és foszforban. Nemhiába volt régen a gladiátorok napi eledele egy marék árpakása. Érdekes, hogy Magyarországon elég drága, és kevésbé közismert. Ausztriába, Romániában is mindennapi eledel. Mi Romániában szoktuk beszerezni, nagyon olcsón (a magyar árnap kb. a harmadáért). 
Előző este be kell áztatni, mert nagyon lassan puhul.  Ma egyszerűen kb. fél óra alatt kókuszos, kukoricatejes, mézes vízben megfőztem. A végén adtam hozzá az aszalt szilvát. És került a tetejére málna is 🙂 Mivel gabona, ezt is érdemes csonthéjassal fogyasztani, hogy teljes értékű legyen.  

Ezeket olvastad már?

Heti menü

vega_pokemontrainer4000

Mostantól igyekszem heti menüvel jelentkezni, ugyanis sokan kértétek, hogy segítsek nektek ebben.  Így próbálom minden hét elején leírni ,mit ettünk...

Gyermekkorom kedvenc főzeléke…

vega_pokemontrainer4000

…a sárgarépa főzelék. Kicsit másképp 🙂 Hozzávalók:  1 kg sárgarépa1 csokor petrezselyem1 kisebb vöröshagyma4-5 gerezd fokhagymaolajvízsó, köménymag, Ataisz borspótló2 dl...