magdireceptek

Kölesmajonézes céklasaláta tormával és medvehagymával

Irtó finom, nem szabad kihagyni 🙂
Ill. újabb növényi majonéz recept.

Hozzávalók:

3 cékla
köménymag, só,
reszelt torma – ízlés szerint
4-5 levél medvehagyma

kb. 2-3 ek. citromlé
1/2 ek. nyírfacukor
½ ek.tengeri só
1gerezd fokhagyma
3/4 csésze forró víz
1,5 csésze főtt köles
Elkészítés: 

A céklát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A tormából is keveset hozzáreszelünk. A kölesmajonéz alapanyagait nagyon alaposan összeturmixoljuk. Tálalás előtt a tormás céklába keverünk medvehagymát (felaprítva) és ráöntjük a kölesmajonézt. Frissen fogyasztjuk. 
A kölest érdemes a Vegetár Kft-nél beszerezni: 5 kg-os kiszerelésben messze az egyik legolcsóbb a „piacon”.

Ezeket olvastad már?

Őszi lecsós-káposztás szelet (vegán)

Ma ez lesz az ebédünk. Hozzávalók: 1 kg paprika (színesen, vegyesen)1/4 káposzta2 fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma5 dkg gabonakolbász3 ek. 100%...

Mesés jégkrémek vegánoknak (is)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a mi kisfiúnk, Gergő egész évben tudna jégkrémet vagy fagylaltot enni desszertként. Így...