magdireceptek

Kölesmajonézes céklasaláta tormával és medvehagymával

Irtó finom, nem szabad kihagyni 🙂
Ill. újabb növényi majonéz recept.

Hozzávalók:

3 cékla
köménymag, só,
reszelt torma – ízlés szerint
4-5 levél medvehagyma

kb. 2-3 ek. citromlé
1/2 ek. nyírfacukor
½ ek.tengeri só
1gerezd fokhagyma
3/4 csésze forró víz
1,5 csésze főtt köles
Elkészítés: 

A céklát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A tormából is keveset hozzáreszelünk. A kölesmajonéz alapanyagait nagyon alaposan összeturmixoljuk. Tálalás előtt a tormás céklába keverünk medvehagymát (felaprítva) és ráöntjük a kölesmajonézt. Frissen fogyasztjuk. 
A kölest érdemes a Vegetár Kft-nél beszerezni: 5 kg-os kiszerelésben messze az egyik legolcsóbb a „piacon”.

Ezeket olvastad már?

Medvehagymás-lenmagos pogácsa

vega_pokemontrainer4000

Eddig bírtuk medvehagyma nélkül. Még nem a fagyasztóból szedtem elő egy adagot, hanem frissen kaptuk ajándékba! Nem volt mit tenni,...

Padlizsánkrém

Magdi

Nagyon szeretjük a padlizsánt, akár raguban, akár rántva, fokhagymával összesütve, vagy fasírtként feldolgozva, rakott ételekbe téve. De pástétomként is nagy...