magdireceptek

Csicseriborsó vagdalt

Nagyon finom feltét, igazi fehérjebomba. Gyorsan elkészül és nehéz elrontani. 🙂 Fanni nagyon élvezte az elkészítést, és az evést is. 🙂 

Hozzávalók:

25 dkg főtt csicseriborsó
2 nagyobb sárgarépa
1 csokor petrezselyem
5 ek.  kukoricaliszt
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só,római kömény, szárított koriander ízlés szerint
1 szelet rozskenyér
15 dkg tofu


Elkészítés:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd sós vízben,  megfőzzük. A répát meghámozzuk, felkockázzuk és szintén sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt a csicseriborsó, leszűrjük, és összeturmixoljuk. A kenyeret beáztatjuk, kinyomkodjuk és hozzáadjuk.  Párolt hagymával és az összenyomott fokhagymával, fűszerekkel tetszés szerint ízesítjük. a tofut felkockázzuk és a legvégén adjuk hozzá. Olajozott, morzsával megszórt formába tesszük és 180 fokon, kb. 25 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Aszalt paradicsomos zakuszka

Nagyon szeretjük a padlizsánt. És mivel rengeteg van belőle (saját), így most padlizsánt padlizsánnal eszünk Ma zakuszka készült.  2 kaliforniai...

Programajánló

Kedves ismerősünk, Tóth Gábor és ismerősi tartanak előadásokat ebben a negyedévben is. A részletes meghívó így néz ki:

LÉT-REFORM Kifli, zsemle

Kétfajta zsemlét, ill. kiflit kóstoltunk a LÉT-REFORM jóvoltából, mindkettő rendkívül finom és tápláló. A kifli, mivel élesztőmentes, candida diétában is...