magdireceptek

Tepsis burgonya káposztával

Egy kis házilag eltett Erős Pistával 🙂

Mivel sok krumplink van (mi termeltük, Békés megyében:), és jelenleg sok káposztánk is, ma este hazaérkező férjecskémet tepsis káposztás krumplival várom.

A krumplit héjastul megfőztem (félpuhára), majd egy nagy tepsibe olivaolajat öntöttem, és rusztikusan belevágtam (hosszúkás szeletekben) a héjas krumplikat, megszórtam sóval és friss rozmaringgal, egész köménymaggal. Betettem a sütőbe legmagasabb fokon sülni.  Eközben kb. 1/2 kisebb káposztát és 1 fej lilahagymát vékony csíkokra vágtam, és kis vízen köménymaggal, sóval megdinszteltem, a végén tettem bele olajat is.

Persze közben vigyáztam a kisebb lángra kapcsolt krumplira is, hogy forgatva legyen, és így minden oldala szép barnára piruljon. Amikor majdnem késznek minősítettem (ropogós, barna volt), ráterítettem a hagymás káposztát. Ekkor még egy kis füstölt összeturmixolt tofut is csöpögtettem a tetejére, és még kicsit egybesütöttem. Salátával komplett vacsora lesz. És most irány a munka. Szép napot mindenkinek! 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán fánk epres „mascarpone” krémmel

vega_pokemontrainer4000

Fannusunk iskolájában múlt héten volt farsang és a kérésére fánkot sütöttünk – ő futtatta fel az élesztőt, dagasztotta, kelesztette, formázta...

Vegán karobos minikuglófok

vega_pokemontrainer4000

Nagyon gyorsan elkészülő, formás édesség. Hozzávalók: 12 dkg finomliszt13 dkg teljes őrlésű liszt 2,5 dl Alpro rizstej 10 dkg nyírfacukor1-1,5...