magdireceptek

Tepsis burgonya káposztával

Egy kis házilag eltett Erős Pistával 🙂

Mivel sok krumplink van (mi termeltük, Békés megyében:), és jelenleg sok káposztánk is, ma este hazaérkező férjecskémet tepsis káposztás krumplival várom.

A krumplit héjastul megfőztem (félpuhára), majd egy nagy tepsibe olivaolajat öntöttem, és rusztikusan belevágtam (hosszúkás szeletekben) a héjas krumplikat, megszórtam sóval és friss rozmaringgal, egész köménymaggal. Betettem a sütőbe legmagasabb fokon sülni.  Eközben kb. 1/2 kisebb káposztát és 1 fej lilahagymát vékony csíkokra vágtam, és kis vízen köménymaggal, sóval megdinszteltem, a végén tettem bele olajat is.

Persze közben vigyáztam a kisebb lángra kapcsolt krumplira is, hogy forgatva legyen, és így minden oldala szép barnára piruljon. Amikor majdnem késznek minősítettem (ropogós, barna volt), ráterítettem a hagymás káposztát. Ekkor még egy kis füstölt összeturmixolt tofut is csöpögtettem a tetejére, és még kicsit egybesütöttem. Salátával komplett vacsora lesz. És most irány a munka. Szép napot mindenkinek! 🙂

Ezeket olvastad már?

Mogyoróvajas csupa-mogyoró keksz

Egy kis ropogtatni valót hoztam a visszatért téliesebb napokra. Az a jó, hogy egyszerre keveset lehet csak belőle megenni, mert...

Vegán, szójajoghurtos meggyes pite

Egyszerű, gyors, finom, aktuális sütemény. Nem csak vegánoknak kitűnő, hanem annak a háziasszonynak is segítségére lehet ez a recept, akinek...

Vegán Gundel palacsinta

Egy újabb palacsintatészta recept, amelyben nincsen tej, tojás. A zabpehelylisztet zabból is kávédaráló segítségével elkészíthetjük, így a legolcsóbb. 🙂 Hozzávalók...