magdireceptek

Kókuszos, mézes diótej

Elfogyott a mandulánk, ill. kukoricatejporunk is, így ma reggel ezzel szembesülve diótejet készítettem. (Vagyis már tegnap előkészültem erre az állapotra, a két marék dió beáztatásával:) Ebbe szoktam egy kis őrölt szezámmagot is tenni, mivel ez sem volt, most kókusz került bele. És nagyon finom lett 🙂 

A diót nem hámoztam meg, egyrészt idő hiányában, másrészt így karakteresebb az íze. Egyszerűen, mint írtam,  előző este beáztattam, és ma egy mély tálba tettem, kerülte bele méz és kókusz, kis forralt víz, elkezdtem botmixerezni, majd fokozatosan újabb vizet öntöttem hozzá. Kb. 2 marék dióhoz került 1 liter víz. Leszűrtem, a szitán fennmaradt részt eltettem, valamilyen diókrémes sütemény készül majd belőle. Tehát teljesült a gyors, finom, olcsó követelmény 🙂 

Ezeket olvastad már?

Almás-mézes krémes

Hozzávalók: 25 dkg liszt8 dkg méz4 dkg kókuszolaj10 dkg nyírfacukor8 dkg zabpehelyliszt1/2 tk. szódabikarbóna1 citrom héja1 marék darált mandulakb. 1...

Variációk káposztára. Káposztás sztrapacska

Ismét káposzta…Lassan adagolom…:) Ezt a receptet egy kedves berceli ismerősömtől, Györgyitől tanultam. Sztrapacskát egyébként is szoktam (ritkán) készíteni, de káposztával...

Tátráról- bővebben

Az elmúlt héten a Magas-Tátrában és a Szlovák paradicsomban jártunk. Gyönyörű volt. Mivel gasztroblog, azzal kezdem, hogy miket ettünk :))...