magdireceptek

Kókuszos, mézes diótej

Elfogyott a mandulánk, ill. kukoricatejporunk is, így ma reggel ezzel szembesülve diótejet készítettem. (Vagyis már tegnap előkészültem erre az állapotra, a két marék dió beáztatásával:) Ebbe szoktam egy kis őrölt szezámmagot is tenni, mivel ez sem volt, most kókusz került bele. És nagyon finom lett 🙂 

A diót nem hámoztam meg, egyrészt idő hiányában, másrészt így karakteresebb az íze. Egyszerűen, mint írtam,  előző este beáztattam, és ma egy mély tálba tettem, kerülte bele méz és kókusz, kis forralt víz, elkezdtem botmixerezni, majd fokozatosan újabb vizet öntöttem hozzá. Kb. 2 marék dióhoz került 1 liter víz. Leszűrtem, a szitán fennmaradt részt eltettem, valamilyen diókrémes sütemény készül majd belőle. Tehát teljesült a gyors, finom, olcsó követelmény 🙂 

Ezeket olvastad már?

Tökfőzelék- másképp, színesen :)

Nem tudom, hogy olvastam, vagy ettem, esetleg láttam valahol, de régóta tervezem, hogy ezen emlék alapján készítem el a tökfőzeléket,...

Spenótos tészta napraforgótejföllel

Tegnap kaptunk egy nagy zacskó friss spenótlevelet. Nem szerettem volna most ismét mártást készíteni, így gyorsan kifőztem egy tésztát és...