magdireceptek

Kókuszos, mézes diótej

Elfogyott a mandulánk, ill. kukoricatejporunk is, így ma reggel ezzel szembesülve diótejet készítettem. (Vagyis már tegnap előkészültem erre az állapotra, a két marék dió beáztatásával:) Ebbe szoktam egy kis őrölt szezámmagot is tenni, mivel ez sem volt, most kókusz került bele. És nagyon finom lett 🙂 

A diót nem hámoztam meg, egyrészt idő hiányában, másrészt így karakteresebb az íze. Egyszerűen, mint írtam,  előző este beáztattam, és ma egy mély tálba tettem, kerülte bele méz és kókusz, kis forralt víz, elkezdtem botmixerezni, majd fokozatosan újabb vizet öntöttem hozzá. Kb. 2 marék dióhoz került 1 liter víz. Leszűrtem, a szitán fennmaradt részt eltettem, valamilyen diókrémes sütemény készül majd belőle. Tehát teljesült a gyors, finom, olcsó követelmény 🙂 

Ezeket olvastad már?

Tökmagos-lenmagvas baguette

Nagyon-nagyon finom, máskor is készítek, illetve ajánlom másnak is 🙂 Hozzávalók: 2 dl durumliszt2,5 dl finomliszt4,5 dl teljes kiőrlésű liszt3...

Burgonyával és paradicsommal rakott cukkini

Igazi finom, nyári könnyű ebéd. Hozzávalók: 2 közepes cukkini6 közepes burgonya6-8 szem paradicsom2 lilahagyma4-5 gerezd fokhagyma4 dl növényi főzőtejszín /...