magdireceptek

Pizzacsíkok

Egy újabb pizzatészta és feltét recept következik.

Hozzávalók:

50 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes őrlésű liszt)
2,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz
2 csipet só
1 tk. barna cukor
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
4 ek. lenmag
4 ek. szezámmag

2 üveg gombás-milánói szósz
4-5 tk. bazsalikom
3-4 tk. fokhagymagranulátum
1/2 brokkoli
1 nagy fej lilahagyma
1/2 rúd Vega Farm gabonakolbász
15 dkg metélőhagymás tofu 
25 dkg koktélparadicsom

4 ek.100% extra szűz olívaolaj  
3 tk. fokhagymagranulátum
2 tk. só

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos-cukros vízben felfuttatjuk.  A liszteket, magokat, sót, olajat összekeverjük, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt és tésztát gyúrunk. 1 órát meleg helyen kelesztjük. Eközben megpároljuk a brokkolit, felvágjuk a hagymát és a tofut, ill. a gabonakolbászt, felekbe vágjuk a koktélparadicsomot. Az olajat egy kis tálkában kikeverjük a fokhagymagranulátummal és a sóval. Félretesszük. A paradicsomos-gombás szószt egy tálba öntjük és összekeverjük a bazsalikommal, fokhagymagranulátummal. 
A tésztát egy lisztezett felületen kinyújtjuk, felvágjuk, majd rákenjük a paradicsomszószt (a szélén hagyunk félujjnyi területet), erre tesszük a párolt brokkolit, a felszeletelt tofut, kolbászt, hagymát, paradicsomot és 10 perc pihentetés után 160 fokon kb. 15-20 perc alatt kisütjük. Amikor kisült, a szélét megkenjük a fokhagymás-sós olajjal.

Ezeket olvastad már?

Paradicsomos-gombás polenta

Nagyon szeretjük a kukoricadarát, főképp édesen. Valamelyik nap arra gondoltam, sósan készítem el.  Hozzávalók: 15 dkg kukoricadaratérfogatra dupla vízsó— 3-4...

4. heti menü

Bocsánat, kicsit csúszva írom a menüt, de ami késik, nem múlik 🙂 de jó hír, hogy itt a tavasz 🙂 ...

„Tejfölös” karalábéleves (vegán)

Múlt héten szabadságon voltunk, anyósoméknál. És ott bizony, már érik a paprika (fólia alatt, bio:-), hagyma, karalábé, szamóca és még...