Sokféleképp készülhet ez a finom leves, nekünk ez a kedvenc ízkombinációnk.
Hozzávalók:
80 dkg sütőtök
2 közepes burgonya
2 ek. kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl Sojade bio szójadresszing
3-4 tk. borsikafű
2 tk. ételízesítő mix
1-1,5 víz
—
15 szezámmag
Elkészítés:
A sütőtököt,a vöröshagymát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy edénybe tesszük, ételízesítővel, sóval megszórjuk, majd annyi vízzel meglocsoljuk, amennyi ellepi. Ekkor adjuk hozzá a kókuszolajat is. Puhulásig főzzük. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a szójadresszinget (vagy más növényi tejszínt, tejfölt), fokhagymával és borsikafűvel ízesítjük. Az egészet összeturmixoljuk, és pár perc alatt összeforraljuk.
Tipp: pirított szezámmaggal vagy tökmaggal, esetleg kenyérkockákkal tálaljuk.