magdireceptek

Édesköményes csicseriborsó saláta

Ez még egy régebbi salátarecept, de most van egy kis idő posztolni.

Hozzávalók:

1 konzerv csicseriborsó

1 édeskömény levele, felaprítva
1 ek. citromlé
1 tk. mustár
6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
kb. 1 dl víz
pár friss bazsalikom levél
só-ízlés szerint

Elkészítés:

A csicseriborsót tálba tesszük.Az öntet hozzávalóit összekeverjük. Mindezt összeforgatjuk, majd egy kis ideig behűtjük és 1-2 órán belül tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Tepsiben sült pikáns csicseri és karfiol

Nagyon finom csemege – akár magában is, de egy hozzá kifőzött ízesített, pikáns rizzsel, bulgurral, vagy pl. paradicsomszószos tésztára téve...

Tökmaglisztes répa-tofufasírt

Ma nagyon kevés időm volt főzni, így előfőzött barnarizst főztem ki, amelybe belekevertem aprított petrezselymzöldet és borsót, és miközben főtt...

Vegán fehérbab-pogácsa

Nagyon finom, pl. sült paprikakrémmel, salátával finom vacsora lehet, de egyszerűbb krémlevesek mellé is finom…meg persze magában is. Hasonlít a...