Sajnos 1,5 hétig betegszabadságon voltam, feküdnöm kellett. Főzni sem főzhettem. Pár napja már talpon vagyok, és készítettem is ételeket, ill. csomó ötlet van a fejemben is. A mait tudom elsőként bemutatni: Töltött zellert készítettem.
Hozzávalók:
8 db zeller
2 bögre víz
1 bögre barnarizs
olaj, só, majoranna,
2 db vöröshagymával
gabonakolbász
1 marék darált dió
1 csokor petrezselyem
Joya főzőtejszín
Elkészítés:
A zellereket meghámozom és egészben megfőzöm. A zeller főzővízében főztem meg a rizst. A rizshez kevertem a gabonakolbászt, petrezselymet, fűszereket, darált diót és a vízen megpárolt hagymát. A zellerek tetejét levágtam, kivájtam a belsejüket és megtöltöttem a masszával. Joya-val meglocsoltam a tetejüket, és összesütöttem a zellereket, olajjal kikent tepsiben. Nagyon pikáns, finom ebéd. 🙂 A zellerbelsőkből pedig pástétom lett.