magdireceptek

Vegán őszibarackos „krémtúró”

Hozzávalók:

1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt   
(lehet más ízesítésű is)
3 ek. Alpro natúr joghurt
15 dkg főtt köles
10 dkg natúr tofu
10 dkg nyírfacukor
1 rúd vanília kikapart belseje
1 citrom héja
1 tk. kókuszolaj 
1 marék mazsola

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: a (vaníliás szójatejben vagy növényi tejben) főtt kölest (előző este kifőzhetjük, háromszoros mennyiségű folyadékban) összekeverjük a szójajoghurtokkal, a kávédarálón megőrölt nyírfacukorral, kókuszolajjal, vaníliával, citromhéjjal, mazsolával és a darabokra vágott, összeturmixolt tofuval.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK:
Nagyon finom:

– önmagában,
– palacsintába töltve,
– túrós batyunak megsütve,
-psylliummal kiegészítve túrótortának,
-túrófánkba téve,
– és végülis szinte bárminek, amibe édes túró töltelék menne :-).

Ezeket olvastad már?

Blogszületésnapi játék végeredmény

Ízelítő a könyvből 🙂 Tegnap este a 24 jelentkezőből férjem húzta ki a 3 „szerencsés nyertest”, akik:  Szente-Sümegi Réka, Simon...

Mandulás koszorú

Egy kellemes kalács-szerű sütemény receptjét hoztam, húsvét előtt.  Hozzávalók: 0,5 l növényi mandulás tej  20 dkg nyírfacukor 1 citrom leve...