magdireceptek

Vegán őszibarackos „krémtúró”

Hozzávalók:

1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt   
(lehet más ízesítésű is)
3 ek. Alpro natúr joghurt
15 dkg főtt köles
10 dkg natúr tofu
10 dkg nyírfacukor
1 rúd vanília kikapart belseje
1 citrom héja
1 tk. kókuszolaj 
1 marék mazsola

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: a (vaníliás szójatejben vagy növényi tejben) főtt kölest (előző este kifőzhetjük, háromszoros mennyiségű folyadékban) összekeverjük a szójajoghurtokkal, a kávédarálón megőrölt nyírfacukorral, kókuszolajjal, vaníliával, citromhéjjal, mazsolával és a darabokra vágott, összeturmixolt tofuval.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK:
Nagyon finom:

– önmagában,
– palacsintába töltve,
– túrós batyunak megsütve,
-psylliummal kiegészítve túrótortának,
-túrófánkba téve,
– és végülis szinte bárminek, amibe édes túró töltelék menne :-).

Ezeket olvastad már?

Nemtúrós, nempiskótás nemfantas szelet

Gyermekkorom egyik  legkedvesebb desszertje volt a Fanta szelet. Tudtam, hogy Fanni is szereti, neki már készítettem, de Gergőnek is szerettem...

Falafel (vegán)

Az egyik legfinomabb és legelterjedtebb vega fasírt receptjét hoztam el. Nálunk mindig nagy sikere van 🙂  Hozzávalók: 1 bögre csicseriborsó1...

Mandulatej

Egy kis karobbal Ma a házi müzlihez mandulatejet készítettem. Forrásban levő vízbe szórtam egy zacskó (200 gr) mandulát, kb. 1...