magdireceptek

Csicsókás burgonyapüré vegán fokhagymás bundában sült laskagombával, pisztáciával pirított céklával, répával

A hosszú, hangzatos név finom ünnepi ebédet takar. Ünnepi, mert drága férjemnek ma van a születésnapja, így az ő kedvenceiből (laskagomba, pisztácia, cékla, krumpli) találtam ki a mai ebédet. És persze, mivel munkanap van, reggel max. 1 óra volt megfőzni, elmosogatni, rendet tenni stb. Bőven belefértem az időbe. 

Csicsókát már régóta szeretnék készíteni, így most jött el az ideje. A burgonyapüré ugyanúgy készült, mint ahogyan szokott, csak most csicsókát is főztem a krumplival együtt (1:1 arányban a krumplival). Aztán hagymát pároltam vízen, és erre tettem a szétnyomott krumplit, csicsókát, sót, olíva olajat. 
A laskagombát szétszedtem, megmostam, és közben elkészítettem a vegán panírt: fele-fele arányban teljes kiőrlésű és finomlisztet kevertem össze vízzel, sóval, átnyomott fokhagymával. (sűrű palacsintatészta lett), ebbe forgattam a gombát, majd magokkal dúsított házi panírban. Tepsiben sütöttem ki. 
Egy nagy céklát és répát meghámoztam, felkockáztam, és olíva olajjal kikent tepsibe tettem, köménnyel és sóval fűszereztem és jól összepirítottam. Közben pisztáciát pirítottam (olaj nélkül,  edényben), és a végén mindent összekevertem. Fenséges lett 🙂 Az utána következő diótorta receptjét később írom le 🙂 

Ezeket olvastad már?

Nyári finomfőzelék avokádó-habarással

Zsenge répából, borsóból és krumpliból készítettem főzeléket, kicsit másképp:) Vízen hagymát pároltam, majd erre tettem felkarikázott répát, borsót, felkockázott krumplit,...

Rebarbarás vegán jégkrém

Itt a jó idő (legalábbis még ma igen, utána állítólag lehűlés következik), így hoztam is egy egyszerű jégkrém receptet. Hozzávalók:...

Kása-kuglóf :)

Ma, vendégeink tiszteletére a reggeli kásánkat kuglóf alakúra készítettem. (Előző reggel, ebédkészítés közben készült a kása, hogy jól meg tudjon...