magdireceptek

Kása-kuglóf :)

Ma, vendégeink tiszteletére a reggeli kásánkat kuglóf alakúra készítettem. (Előző reggel, ebédkészítés közben készült a kása, hogy jól meg tudjon dermedni.)
Dupla kukoricatejes vízben főztem ki zabpelyhet és árpapelyhet és kókuszt, mézet, mazsolát, citromhéjat, majd rétegezve beletettem a formába: 

egy réteg kása, 
egy réteg feketeribizli lekvár (még tavaly tettem el), 
majd megint kása, lekvár, 
és ismét kása.

A tetejére karobmáz, és  barátainktól kapott málna-mandula-marcipán lekvár (ők itt vették: www.hazilekvar.hu), illetve kókusz is került 🙂 
Finom volt 🙂 

Ezeket olvastad már?

Variációk káposztára. Káposztás sztrapacska

Ismét káposzta…Lassan adagolom…:) Ezt a receptet egy kedves berceli ismerősömtől, Györgyitől tanultam. Sztrapacskát egyébként is szoktam (ritkán) készíteni, de káposztával...

Hajdina-zabpehely fasírozott (vegán)

Nagyon finom fasírt, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz 🙂 Hozzávalók: 12,5 dkg főtt zabpehely 12,5 dkg főtt hajdina 1 teljes...

Növényi sajtos-zöldséges rudacskák

Egyik nap ez volt a vacsoránk. Rendkívül finom, egészséges és laktató fogás. 🙂 Hozzávalók: 1/2 kg franciasaláta mirelit zöldségkeverék4-5 rózsa...