magdireceptek

Kása-kuglóf :)

Ma, vendégeink tiszteletére a reggeli kásánkat kuglóf alakúra készítettem. (Előző reggel, ebédkészítés közben készült a kása, hogy jól meg tudjon dermedni.)
Dupla kukoricatejes vízben főztem ki zabpelyhet és árpapelyhet és kókuszt, mézet, mazsolát, citromhéjat, majd rétegezve beletettem a formába: 

egy réteg kása, 
egy réteg feketeribizli lekvár (még tavaly tettem el), 
majd megint kása, lekvár, 
és ismét kása.

A tetejére karobmáz, és  barátainktól kapott málna-mandula-marcipán lekvár (ők itt vették: www.hazilekvar.hu), illetve kókusz is került 🙂 
Finom volt 🙂 

Ezeket olvastad már?

Gabonakolbászos kifli

Nagyon finom, akár magában, akár egy tál meleg leves mellé, vagy növényi tejes gabonakávéval. Hozzávalók: 25 dkg finomliszt25 dkg teljes...

Tökfőzelék- másképp, színesen :)

Nem tudom, hogy olvastam, vagy ettem, esetleg láttam valahol, de régóta tervezem, hogy ezen emlék alapján készítem el a tökfőzeléket,...