magdireceptek

Befőzés, betegség, borsmenta


Régen írtam a blogra, ennek több oka van. Egyrészt férjem vasárnap este négy napos munkaútra indult, így nem is nagyon terveztem főzést, ilyenkor kiélem a pirítós-újhagyma-zöldségek korszakomat. I:) lletve nyers napokat  is szerettem volna tartani, mert régóta kívánok 1-2 napig csak nyerset, salátát, gyümölcsöket enni.

Azonban közbeszólt egy betegség, amit még vasárnap kaptam el, egy közös, nógrádi bográcsozás alkalmával. Sajnos azóta eléggé durván hányok, hasmenésem van (ma már jobb a helyzet), így hétfő óta konkrétan semmit nem ettem, csupán borsmenta teát iszogatok. 

A betegség előtt azonban még befőztem cseresznyét- 25 nagy üveg lett egyelőre.
Leírom a tartósítószer mentes befőzés titkát, hiszen többen kérdeztétek. (Bocsánat, hogy csak most):
A titok: ki kell főzni az üvegeket és a fedőket is.
Miután készen van a befőtt (cseresznye+méz+víz, forrástól számítva kb. 20 percet főztem még, szépen egyben maradt, ropogós lett), a kifőzött üvegbe tesszük bele,majd rögtön rácsavarjuk a kupakot,és dunsztba tesszük.

Ezeket olvastad már?

Csupaszilvás vegán linzer-tallér

vega_pokemontrainer4000

Ismét lila, maradékokat felhasználó, könnyű nyári sütemény, kb. 15 perc az előkészítés, 15 perc a sütés.  Hozzávalók:50 dkg liszt (fele...

Fél év…

vega_pokemontrainer4000

Drága kislányunk féléves lesz, éppen egy hét múlva. Gyorsan elment ez az idő, de rengeteg minden történt, sűrű és azért...

Kreatív blogger díj

vega_pokemontrainer4000

Díjat kaptam, ez új dolog számomra. Esztertől, akinek köszönöm, és most ha jól tudom, tovább kell adnom 5 blogolónak. Nehéz a...