magdireceptek

Befőzés, betegség, borsmenta


Régen írtam a blogra, ennek több oka van. Egyrészt férjem vasárnap este négy napos munkaútra indult, így nem is nagyon terveztem főzést, ilyenkor kiélem a pirítós-újhagyma-zöldségek korszakomat. I:) lletve nyers napokat  is szerettem volna tartani, mert régóta kívánok 1-2 napig csak nyerset, salátát, gyümölcsöket enni.

Azonban közbeszólt egy betegség, amit még vasárnap kaptam el, egy közös, nógrádi bográcsozás alkalmával. Sajnos azóta eléggé durván hányok, hasmenésem van (ma már jobb a helyzet), így hétfő óta konkrétan semmit nem ettem, csupán borsmenta teát iszogatok. 

A betegség előtt azonban még befőztem cseresznyét- 25 nagy üveg lett egyelőre.
Leírom a tartósítószer mentes befőzés titkát, hiszen többen kérdeztétek. (Bocsánat, hogy csak most):
A titok: ki kell főzni az üvegeket és a fedőket is.
Miután készen van a befőtt (cseresznye+méz+víz, forrástól számítva kb. 20 percet főztem még, szépen egyben maradt, ropogós lett), a kifőzött üvegbe tesszük bele,majd rögtön rácsavarjuk a kupakot,és dunsztba tesszük.

Ezeket olvastad már?

Körtés-diós-karobos granola

vega_pokemontrainer4000

Mára maradt ebédünk, így tegnap este csak granolát készítettem. Évek óta nem veszünk müzlit a boltban,  drága, cukros, ki tudja,...

Minestrone leves

vega_pokemontrainer4000

Jó hírem van: hamarosan újra nyomtatjuk A főzés gyerekjáték! c. szakácskönyvet, mivel teljesen kifogyott.. Ennek örömére mutatok egy receptet belőle 🙂 ...